30.12.08

Miten nirsoilija selätetään?

Karamelli nyppii mielellään siemensekoituksista vain ne muruset, jotka ovat sen mielestä hyviä. Kupin pohjalle tuppaa jäädä lojumaan erilaiset pelletit ja muutama muu juttu.
Vaan nytpä taisimme keksiä keinon, millä saadaan nämäkin kelpaamaan ja samalla myös turkin kunto paranemaan: tipautetaan sekaan muutama tippa oliiviöljyä ja sekoitetaan! Oliiviöljy tekee kuulemma hyvää turkille ja niinpä sitä tippa tai pari voidaankin eri ohjeiden mukaan antaa päivittäin.
Kokeilimme tänään tätä kikkaa ja voi pojat, että Karamelli oli ahneena ruokakupillaan. Siinä meni poskipusseihin pelletit ja kaikki!

29.12.08

Pari kuvaa



Tässä pari kuvaa, jotka on otettu jo vähän aikaisemmin, tarkalleen ottaen 14.12.

27.12.08

Karamelli elää ja voi hyvin


Tämä kuva tosin on otettu ennen joululomaa, mutta ihan samalta Karamelli näytti eilenkin, kun tulin kotiin. (Huomaatteko? Kuvassa on kerrankin tarkennus kohdallaan!) Hiirulainen on pärjännyt mainiosti muutaman päivän yksikseen, ruoka oli riittänyt ja dunassa oli tehty purujen uudelleenjärjestelyä.

26.12.08

Jouluhamsterikuvakisan voittajat

Täytyy nyt raportoida tännekin: jouluisen hamsterikuvakisan voittajat ovat selvinneet. Syyrialaisten voiton vei tämä kuva, äärimmäisen söötti kaveri, myönnettäköön. Kääpiöiden kisan voitti tämä piparkakkutalon isäntä/emäntä.

Oma suosikkini syyrialaispuolelta oli tämä valkoinen söpöläinen ja lohdutusäänen annoin tälle, joka sijoittuikin neljänneksi kisassa.
Kääpiöistä ääneni sai numero nelonen, joka sai kunniamaininnan. Lohdutusääneni meni voittajakuvalle.

Mutta valtakunnan ykköshamsteria on kova ikävä jo, onneksi olen aivan koht'siltään lähdössä kohti Tamperetta viettämään ainakin yhden illan ajan laatuaikaa Karamellin kanssa. Mitenköhän pikkuhippunen on mahtanut pärjätä?

23.12.08

Yksinäinen joulu

Karamelli-parka joutuu olemaan muutaman päivän yksikseen nyt joulun ajan, koska sekä minä että avomieheni lähdemme tänään joulua viettämään perheidemme luo. Minä palaan jo perjantai-iltana, joten luulisin pikkusintin selviävän joulusta.
Tein eilen totaalisen varastotuhon eli puhdistin koko mökin ettei sinne jäisi mitään tuoresapuskojen jämiä pilaantumaan. Myös potan siivosin ja vaihdoin tuoreen veden pulloon. Laitoin Karamellille vain kuivaruokaa (mutta sitä riittävästi!) nyt joulun ajaksi. Saa nyppiä lempiruokansa peräti kahdesta eri kupista... Joululahjaksi se sai erikoispaksun kerroksen puruja dunaansa, myllertäköön niissä sydämensä kyllyydestä.
En tiedä mikä sillä eilen oli, mutta se ei olisi MILLÄÄN halunnut tulla dunastaan pois siivouksen ajaksi. Yleensä saan Karamellin kiinni kertanappauksella, mutta eilen se luikerteli käsistäni irti monta kertaa. Se pikku riiviö osaa halutessaan olla vikkelääkin vikkelämpi! Kuljetuskopasta takaisin dunaan siirrettäessä se sen sijaan oli ihan nätisti.

19.12.08

Kepukansyöntiä


Kokeillaan nyt sitten YouTubeen ladattuja videoita, miten ne toimivat tässä blogissa. Karamellin syömispuuhia eiliseltä.

18.12.08

En osta enää toiste

Ostin jostain Power Vitin Kolby-omenapötkylöitä Karamellille, mutten aio ostaa niitä toiste. Kyllä se kelpaa Karamellille, ei sen puoleen, mutta koko pahuksen patukka on koristeltu kirkkaanvihreillä murusilla. Eli turhia väriaineita riittää. Karamellille kelpaa todistettavasti vaatimattomammankin väriset pötköt ja minä en tarvitsei silmänruokaa.

17.12.08

Jouluinen hamsterikuvauskilpailu

Käykääpäs tutustumassa jouluiseen hamsterikuvakisaan ja äänestäkää toki suosikkejanne sekä syyrialaisten että kääpiöiden joukosta. Karamelli ei ole mukana, koska halusimme antaa muillekin mahdollisuuden edes pärjätä (krhöm, miten niin omakehu haisee?) ja koska meillä ei yksinkertaisesti ole joulukuvaa pikkusintistä. Muistakaa että yhdeltä koneelta (yhdestä ip-osoitteesta) ei voi äänestää kuin kerran.

15.12.08

Päivän kuva


Karamelli yrittää selkeästi vakuuttaa kuolevansa nälkään alta aikayksikön, katsokaa nyt kun kuppikin on tyhjä... No onneksi asiat eivät ole ihan niin huonosti, vaan hiiru oli juuri itse tyhjentänyt sen kupin varastoihinsa. Kuvan tarkennus on taas päin prinkkalaa, mutta luotan siiten että malli itsessään on niin suloinen ettei pienet (köh köh) epätarkkuudet kuvassa haittaa.
Tämän illan Karamelli on askarrellut uuden pahvilaatikkonsa kanssa. Se sai vanhan ja jyrsityn kebab-laatikon tilalle uuden samanlaisen ja äänistä päätellen se on silppuroinut sitä innokkaasti, sisäpuolelta käsin tietenkin.

14.12.08

Video!


Ensimmäistä kertaa yritän ladata videota tänne blogiin, saa nähdä miten se a. onnistuu, b. toimii...
Mutta tässä ikuistettuna hieman Karamellin kaivelua. Oikealla puolella vilahtelee Karamellin pesämökki, jonka seinustalle puruja siis kasataan. Älkää välittäkö neidin ilmeisestä bad hair daysta, hajusta päätellen on kiima menossa ja kyljissä hajurauhasten kohdalla karva näyttää vähän rasvaiselta.

Maansiirtokone

Minä en taas ymmärrä tuon pikkusintin aivoituksia. Viimeisimmän siivouksen jälkeen laitoin dunaan aika paksusti puruja. Ei mennyt montaa yötä kun Karamelli oli kuopinut purut isoksi keoksi pesämökkinsä seinää vasten. Dunan toisessa päässä paistaa pohja, koska siellä ei ole puruja. Minä en ymmärrä mitä varten se on yhtäkkiä alkanut muurata pesämökkiään tuolla tapaa.

Mutta yllättävän tehokasta se purujen siirto on. Ensin kaivetaan villisti etukäpälillä puruja, sitten siirretään ne pontevasti takajaloilla taakse ja kasa puruja on siirtynyt hamsterinmitan taaksepäin. Haaveilen jonain päivänä saavani tämän dokumentoitua videolle (ainahan sitä toivoa saa...)

Tässä ruokakuppikuva eiliseltä. Pahoittelen taas tarkennusta.

10.12.08

Hunting for food


Hunting for food
Originally uploaded by Damork
Avomiehen ottama vanha kuva Karamellista. Jaa miten niin ei pysy paikoillaan?

Siivouspäivä

Eilen tein taas suursiivon Karamellin dunaan. Se näyttää olevan sellainen kerran kuukaudessa-homma. Vaihdoin taas vähän dunan sisustusta, joten Karamellilla oli siivouksen jälkeen kauheasti tekemistä kun piti selvittää, mitä on tapahtunut. Vesipullo, mineraalikivi ja potta pysyivät kuitenkin samoilla paikoilla. Kuvia uudesta sistustuksesta ja sankarittaresta itsestään yritän ottaa tässä joskus lähipäivinä.

7.12.08

Ei ole hankala, ei...

Mitä tapahtuu, kun hamsterista yrittää ottaa valokuvan? Se ei pysy paikoillaan.
Mitä tapahtuu kun hamsteria kuvaa videokameralla? No se vain kyyhöttää paikoillaan.
Missä tämän otuksen logiikka oikein on?!
Paikoillaankyyhöttämisvideoita tulossa ehkä nettiin jossain vaiheessa.

Olin pidennetyn viikonlopun poissa, mutta hiirulainen on pärjännyt oikein mainiosti avomiehen hellässä hoivassa. Tosin nyt se pikkuriiviö ei viitsi syödä enää edes porkkanoita, jotka ovat olleet aiemmin suorastaan herkkua. Lieneekö kyllästynyt niihin?