28.6.09

Ruokaesittely: Nestlen luomukasviksia ja -kanaa


Tarttui eilen Sokoksen ruokaosastolta mukaan tällainen mössöpurkki Katariinaa ajatellen: Nestlen luomukasviksia ja -kanaa. Samantyyppisiä ruokia on Katariinalle tarjoiltu kyllä aikaisemminkin, joten sinänsä tässä ei ole mitään niin kauhean uutta. Tuote sisältää perunaa (30,5%), porkkanaa (30%), vettä, broilerinlihaa (8%) ja kasviöljyä. Peruna, porkkana ja broileri ovat luomutuotettuja. Purkissa on 220 grammaa ruokaa ja Katariinalle se riittää helposti kymmeneksi kerraksi.
Kuvassa näkyy myös noita nyyttejä, olen pieniin muovipusseihin laittanut sopivia kerta-annoksia ja laitan ne nyytit pakastimeen. Sieltä niitä on helppo ottaa sulamaan aina kun siltä tuntuu. Muutenhan tuo ruoka ei säilyisi avattuna jääkaapissakaan kuin 2 vuorokautta.
Katariinalle tämä(kin) mössö tuntuu maistuvan.

26.6.09

Kökötyspäivä

Katariinalla on tänään kökötyspäivä, siis kiima-aika. Mies onnistui nappaamaan tästä kiimapäivien jäykistelyasennosta kuvan joskus aikaisemmin. Jos siis naarashamsteri näyttää tältä, kun siihen koskee, se ei ole sairas eikä saamassa halvausta, vaan sillä on kiima.
Itsehän säikähdin aivan tavattomasti, kun Karamellilla oli ensimmäinen selkeästi havaittava kiimapäivä. Se käyttäytyi oudosti, oli vaisu ja kökötti tuossa asennossa ja olin ihan varma, että se kuolee nyt. Onneksi niin ei käynyt.


© KH

25.6.09

Rakkaan lapsen monet nimet, osa 2

Jo Karamellilla oli iso liuta erilaisia lempinimiä, vaan niin on niitä Katariinallekin siunaantunut. Osa samoja kuin Karamellilla, osa erilaisia:
- Hiiri, Hiiru, Hiirulainen
- Pötkylä
- Nakkihäntä
- Nappisilmä
- Jyrsis
- Nakero, Nakertaja
- Pikkuhirmu, Hirmustus
- Pylleröinen
- Nappisilmä
- Otus
- Söpöläinen
- Kullanmuru, Kultahamsteri
- Samettiturkki
- Pörriäinen
- Pieni, Pikkuneiti, Pikkuinen
- Vipottaja
- Oranssi Salama
- Turbohamsteri
- Maansiirtohamsteri, Myyrä
- Nököttäjä, Nökönen, Nökönenä
- Spider Hamster

23.6.09

Katariina voi hyvin!

Enpäs huomannut tänne kirjoittaakaan, kommentteihin vain mainitsin, että Katariina selvisi hengissä hurjasta kolmen yön yksinolosta. Dunassa ei ollut missään hamsterinmentävää aukkoa jyrsittynä eikä muutenkaan ollut tapahtunut juuri mitään, purujen siirtoa lukuunottamatta. Ruokaakin oli vielä jäljellä ja Katariina itse oli elossa.

Sekä miehellä että minulla on viikon loma heinäkuun alussa ja olemme pois kaupungista. Katariinalle on järjestynyt siksi aikaa erittäin hyvä lomahoitopaikka, joten meidän ei tarvitse murehtia sen kuljettamisesta ympäri etelä-Suomea.

Ja tässä viikon virallinen söpöilykuva.

21.6.09

I Love Your Blog


Jantta antoi Hamsteriblogille tällaisen tunnustuksen. Katariinan puolesta kiitän ja kumarran, tämä lämmittää kovasti mieltä, varsinkin kun on ensimmäinen lajissaan, mitä Hamsteriblogille on tällaisia suotu.

Tunnustuksen ohjeet:
1. Tunnustuksen saaneet saavat laittaa kuvan blogeihinsa.
2. Linkitä blogiin jonka pitäjältä sait tunnustuksen.
3. Nimeä haluamasi blogit (määrä vapaa) joille haluat tunnustuksen antaa ja linkitä heidän bloginsa.
4. Jätä viesti heidän blogeihinsa, jotta he tietävät nimeämisestä.

Omasta puolestani kuitenkin sanon, että jos joku minun listaamista bloggaajista ei piittaa tällaisista tunnustuksien jakeluista, niin mikään pakkohan tätä ei ole jakaa eteenpäin. Tämä ei siis velvoita ainakaan minun puolestani mihinkään, tämä on vain tunnustus niille blogeille, joista itse pidän. Jatkakaa samaan malliin!

Itse annan omasta puolestani nämä tunnustukset seuraaville blogeille:
Mauno Maun maukuja
Perditan jengi
Karvaooppera
Jimin poppoo
Hysse ja Flippi
Herra Mäykynen
Karvahelvetti
Periferialife
Tyyliä metsästämässä
Villi The Kissa
Puuman Puuhat
Kinuskikissa
Kissakoplan kuulumiset
Tohtori Myllerrys
Sillä sipuli
Ankkalapio
Mamman Mussukat

(postaan tämän myös omaan blogiini, koska se on ns. "pääblogini")

18.6.09

Matkavalmistelut

Katariina joutuu nyt oikeasti olemaan kolme yötä yksin. Eihän siinä muuten mitään, mutta jos tapahtuu jotain tai jos se tylsyyksissään saa päähänsä jotain... Olemme kuitenkin yrittäneet varautua kaikkeen mahdolliseen. Katariinalla on kaksi kupillista siemensekoitusta ja muuta kuivaa ruokaa. Mökki siivottiin eilen kaikista tähteistä.
Vesipulloja on kaksi, kaiken varalta. Otin pois myös kattokaltereista roikkuvat tikapuut, koska molemmissa on metalliosia, joihin Katariina mahdollisesti voisi loukata itsensä, ainakin jos tikkaat sattuisivat putoamaan kokonaan häkkiin Katariinan riehuessa. Jäljellä on yhdet narutikkaat, jotka pudotessaankin olisivat kohtuullisen turvalliset. Juoksupyörä on päällystetty paperilla, mutta niinhän se on aina.

Varauduimme myös karkuruuteen. Näin jo painajaista, että Katariina saa päähänsä esimerkiksi jyrsiä itsensä läpi dunasta, joko päistä tai vesipullojen aukkojen kohdalta tai jostain muualta. Kyllä se muovi lopulta häviää hamsterin hampaille ja nythän sillä on kolme yötä aikaa kaikessa rauhassa touhuta moisen projektin kimpussa. Niinpä Katariinan duna on lattialla, näin se ei ainakaan putoa korkealta.
Lisäksi laitoin hieman ruokaa ja vettä kupissa lattialle, jos sattuu niin ikävästi että se pääseekin dunasta ulos, muttei enää takaisin sisälle. Tässäkin tapauksessa sillä on siis saatavilla ruokaa ja vettä. Pohdiskelin tuossa myös, josko pitäisi työhuoneen ovi sulkea, mutta se jää nähtäväksi. Ehkä tämä on hätävarjelun liioittelua, mutta jos sitten jotain sattuu, niin ei ainakaan näiden takia tarvitse murehtia, että olisi pitänyt, olisi pitänyt...

Kaiken järjen mukaan Katariinan pitäisi siis selvitä tästä lomasta ihan hyvin, mutta eihän sitä tietysti koskaan tiedä, mitä pitkästynyt hamsteri saa päähänsä.

16.6.09

Juhannussiivo ja lomapohdintaa

Siivosin eilen Katariinan dunan perusteellisesti ja järjestelin dunan kalustustakin vähän uusiksi. Nyt on sitten tytöllä puhdas koti juhannukseksi.
Juhannus vähän mietityttää, kaveriporukalla on vuokrattu mökki, mutta miehen kanssa vielä arvotaan että lähdemmekö torstai-iltana vai perjantaiaamuna. Tulemme kuitenkin vasta sunnuntaina. Torstaina jos lähdemme, niin Katariina-parka joutuisi olemaan kolme yötä yksin! Kaksi yötähän nyt vielä menee, tai ainakin Karamellilla meni, Katariina ei ole tainnut niinkään pitkää aikaa olla yksin.
Eihän se kolme päivääkään sinänsä paha olisi, tarkistaa että on vettä ja laittaa ehkä toisen vesipullon. Ei sen takia, että vettä kuluisi niin paljon, mutta jos toiseen pulloon tulee jotain vikaa ja se joko ei toimi tai vuotaa tyhjiin. Ruokaakin voi laittaa kahteen kuppiin, riittää varmasti. Tuoreruokaa ei pilaantumisvaaran takia anneta matkan ajaksi lainkaan. Ja hellettähän ei juhannuksena ole odotettavissa, joten sitä ei tarvitse murehtia. Että noin periaatteessa Katariina kyllä pärjäisi.
Mutta sittenkin huolettaa, jos sinä aikana sattuukin jotain odottamatonta. Vesipullo vuotaa, Katariina jää tassustaan kiinni juoksupyörään tai hampaistaan kattokaltereihin tai sairastuu... Ja se on kuitenkin tottunut siihen, että se likimain joka ilta pääsee ulkoilemaan vaatehuoneeseen.
Katariinan mukaanottaminenkaan ei oikein onnistu, koska porukan mukana tulee ainakin yksi koira, ehkä enemmänkin. Vahinkojen riski on liian suuri. Lisäksi ainakin paluumatkan joudumme tekemään junalla ja kannettavaa tavaraa on muutenkin ihan tarpeeksi.

Kesälomaa minulla on onneksi vain viikko ja silloin on auto käytössä, joten tuolloin Katariinan häkkeineen voi ehkä ottaakin mukaan. Kuka kurja on keksinyt lomat?!

9.6.09

Psyykkisiä traumoja

Lauantai-iltana ulkoilutin Katariinaa ja mies siivosi mökin. Palautin Katariinan dunaan enkä huomannut mitään erikoista. Sunnuntaiaamuna mies oli huomannut, että hän on unohtanut kokonaan laittaa Katariinalle vessapaperisilppua pesän pehmikkeeksi! Katariina napsi pesämökin suulta kiitollisena kaikki silput talteen kun mies niitä tarjoili sitten heti asian muistaessaan. Ehkä Katariina-parka ei ollut joutunut kovin montaa tuntia nukkumaan pelkissä puruissa. Eihän se nyt sovi hienon prinsessan hipiälle semmoinen...
Sunnuntai-iltana mies ulkoilutti Katariinan ja minä siivosin mökin. Tullessaan komerosta mies sanoi, että hän taisi aiheuttaa Katariinalle traumoja. Ihmettelin että mitä kummaa. Mies pyysi minua katsomaan komeron perimmäistä nurkkaa.
Komerossa on pahvilaatikoita ja erääseen olen aikoja sitten laittanut muutaman suikaleen talouspaperia siltä varalta että Katariina haluaisi riipiä niitä. Viikkoja ja viikkoja ne ovat siellä olleet ihan rauhassa, Katariinaa ei kiinnosta. Mutta entäs nyt? Katariina oli kerännyt kaikki paperit talteen ja sijoittanut ne nurkkaan turvaan, siltä varalta, että paperipula iskee uudestaan. Mies kertoi sen olleen melko hurjannäköistä kun pieni hamsteri tunkee isoa, kokonaista talouspaperisiivua poskiinsa ja kun se ei mahdu kokonaan, yrittää Katariina kävellä takajaloillaan, ettei kompastu suusta roikkuvaan paperinpalaan...

Jos Katariina olisi kissa, uskoisin vakaasti sen tehneen tuon tahallaan, että saisi miehen tuntemaan häpeää ja syyllisyyttä. Taisi onnistua kyllä molemmissa aika hyvin. Nyt mies varmistaa minultakin aina, että muistinhan vessapaperit, niitä ei saa unohtaa.

6.6.09

Kuvapostaus


Tässä varastoista löytynyt kuva, se on otettu huhtikuun alkupuolella eli siitä on pari kuukautta aikaa. Saa vertailla tuoreempiin kuviin, jos Katariina on kasvanut tai aikuistunut. Itse en ainakaan huomaa.

3.6.09

Turbohamsteri juoksupyörässä


Taas samaa taattua kännykkälaatua. Mutta pitäisi kuvastakin välittyä Katariinan lempiasia: vauhti.

2.6.09

Jyrsimisvideo


Katariina tekee aina silloin jotain mielenkiintoista, kun kameraa ei ole lähimaillakaan. No, onneksi kännykkä kulkee yleensä mukana, joten tässä kännykällä otettu video pahvikuoren tuhoamisesta. Ja videon laatu on todellakin sitä, mitä E66:n kameralla saa huonossa valaistuksessa...

1.6.09

Huh hellettä!

Kesän ensimmäiset helteet onnistuivat nostamaan meidänkin asunnon sisälämpötilan 25 asteeseen tai vähän ylikin. Koska ilma seisoi niin sisällä kuin ulkonakin, ei edes läpituuletus saanut aikaiseksi minkäänlaista viilentävää ilmavirtaa.
Hamsterihan on otus, joka ei kuumasta pidä. Totta kyllä, se asustelee autiomaassa, mutta viettää päivät vilpoisissa maakoloissaan. Niinpä minua huoletti kovasti Katariinan vointi, kun itselläkin oli kuuma. Katariinan duna on kyllä varjossa ja sälekaihtimet olivat kiinni koko päivän, joten auringonpaisteessa duna ei ole. Siitä huolimatta huoneessa oli kuuma.
Ainakin illalla Katariina oli kuitenkin oma pirteä itsensä, onneksi. Ja onneksi myös helteiden on ennustettu loppuvan toistaiseksi tämän päivän jälkeen. Kuitenkin jos kesästä tulee kovinkin kuuma, täytyy keksiä jokin konsti pitää Katariina-parka vähän viileämpänä. Harmi ettei edes vaatehuone pysy viileämpänä. Kylppäriä voisi yrittää kokeilla.