26.11.10

Hilma kasvattaa karvaa

Lokakuussa kirjoitin kuvien kera Hilman vanhenemisesta eli siitä, miten se on laihtunut ja karva harventunut kovasti. Nyt on jo jonkin aikaa näyttänyt siltä, kuin se olisi vähäsen kasvattamassa karvaa tuonne korviensa taakse, mistä turkki on ollut kovasti harventunutta. Tosin painokin on pudonnut, se on pitkän aikaa jo pyörinyt 38 gramman tienoilla, mikä on todella vähän.
Tänään kuitenkin aloin katsella tarkemmin sitä turkkia ja kyllä se on myönnettävä, että karvaa on tullut takaisin! Iho ei paist korvien takaa enää yhtään samaan malliin mitä tuossa lokakuisessa kuvassa, itse asiassa ei lainkaan! Mahtaakohan se johtua lähestyvästä talvesta ja talvikarvan kasvattamisesta, tosin viime talvena Hilma ei vaihtanut talviturkkia vaan pysyi ihan tavallisen värisenä koko pimeän ajan.
Ruokintaankaan ei ole tehty kovin suuria muutoksia, tosin yritän tietysti ruokkia meidän mummoa mahdollisimman monipuolisesti ja se saa joka ilta vaihtelevaa tuoreruokaa. No, eilisiltaiset porkkanat ja lantut eivät olleet kyllä kelvanneet, mutta se todennäköisesti johtuu siitä että kumpikaan juures ei kuulu Hilman suosikkeihin. Kuivaruokakupissa Hilma viettää mielellään aikaansa ja auringonkukansiemenet maistuvat edelleen yli kaiken.

Niin ja kynsiä leikatessa se pyristelee edelleen niin ettei sitä saa paikoillaan pidettyä...

23.11.10

Hamsteripostimerkkejä

Posti tarjoaa verkkokaupassaan mahdollisuuden teettää omista valokuvistaan postimerkkejä. Myös postikorttien teko onnistuu, mutta minua kiinnostavat nyt erityisesti postimerkit. Sillä mikä voisi olla ihanampi aihe postimerkkiin kuin omat, rakkaat lemmikit?
Ja erityisesti sen takia, että hamsterimerkkejä on maailmalla kovin vähän. Harrastan pieni muotoisesti postimerkkien keräilyä ja hamsterimerkkejä ei tahdo löytyä mistään. Ebayssa on joitakin tarjolla, Huuto.netistä en ole koskaan moisiin törmännyt.
No, toden puhuakseni en tiedä, miten nämä tällaiset omakuvapostimerkit sijoittuvat filatelian maailmassa. Tuleeko niistä vielä jonain päivänä kalliitta superharvinaisuuksia, eihän niitä välttämättä koskaan teetetä enempää kuin se 20 kappaleen arkki? Vai jäävätkö ne vain oudoiksi kuriositeeteiksi, koska niitähän ei näy missään virallisissa postimerkkiluetteloissa?

Joka tapauksessa, eikö olisikin hienoa lähetellä postikortteja ja kirjeitä ympäri maailmaa tällaisilla postimerkeillä varustettuina?


(mallikuvat on tehty Postin tarjoamalla suunnittelutyökalulla)

21.11.10

Arkistojen kätköistä

Täällä ei ole viime aikoina tapahtunut mitään erityisen mainitsemisen arvoista, mutta ajattelin nyt kuitenkin kaivella kuva-arkistoista jotakin suloista piristämään marraskuista sunnuntaita.

"Kuningatar Loviisa III Suuri tervehtii alamaisiaan" © KH


Hlma, © KH

15.11.10

Terveisiä maalta

Olin viikonloppuna käymässä kotona ja vihdoin muistin ottaa mukaan maalaisserkun tuliaisia meidän hamstereille. Napsin omenapuista muutamia oksia jyrsimismateriaaliksi. Jos nyt saisin kevättalvella tehtyä edes vähän leikkausta omenapuille, sieltä saattaisi löytyä sitten tukevampiakin oksia, jotka sopisivat myös kiipeilytelineiksi.
Niiden lisäksi nappasin matkaan myös muutamia mustikanvarpuja. Lehdettömiähän ne nyt ovat, mutta ei sen niin väliä ole. Loviisa on jo korjannut mustikanvarpunsa talteen ja Hilmakin tutki omaansa tarkoin kun sen sille annoin.

Ps. tämä on 400. hamsteripostaus!

11.11.10

Ruokinta-juttua!

Löysin netistä Elyn hamsulan sivut ja sieltä mielenkiintoisen artikkelin ruokinnasta. Se löytyy pdf- tai rtf-muodossa tämän linkin takaa. En lähde tässä sen enempää asiaa kommentoimaan, sanon vain että sen verran vaikuttavia lähteitä löytyy tuon tekstin takaa, että siihen kannattaa hamsterinomistajien perehtyä ihan huolella.

Sen verran täytyy sanoa, että auringonkukansiemenhän näyttää olevan varsinainen ravintoainepommi. Siinä on rasvaa, proteiinia, fosforia, seleeniä, molybdeeniä, E-vitamiinia ja tiamiinia.
Ilmeisesti maitotuotteiden syöttäminen ei välttämättä ole tarpeellista tai edes hyödyllistä, kalkkia saa paremmin basilikasta ja seesaminsiemenistäkin. Ja kaikki hedelmäsokeria sisältävät vauvanruuat saavat jäädä tästä lähin hyllyyn (en ole yleensä niitä ostanutkaan, syynään kyllä tuoteselosteet läpi).

10.11.10

Informaatiokatkos ja Loviisa kiittää!

Laittelin eilen molemmille hamstereille illalla tuoreruokaa, kuten tavallisestikin. Hilma kävi katsomassa ja järsi vähän parhaita paloja. Loviisa tapansa mukaan kiikutti kaiken, siis aivan kaiken varastoon ennen kuin ehdin sanoa: "Senkin ahne hamsteri". Nappasin supervauhtia tyhjentyneen ruokakupin pois dunasta.
Eipä siinä mitään, myöhemmin illalla Karri meni vaatekomeroon ulkoiluttamaan Loviisaa. Palauttaessaan neitiä häkkiinsä Karri katsoi, että hei, Loviisalla ei ole tuoreruokakuppia ollenkaan. Hilmalla kyllä oli, joten Karri päätteli minun jättäneen Loviisan ilman tuoreruokaa (en ollut muistanut sanoa antaneeni molemmille tuoretta jo). Tietysti hän antoi Loviisalle uuden kupillisen. Ja Loviisa, tavoilleen uskollisena, tyhjensi ruokakupin aivan kuin ei olisi koko päivänä ruokaa nähnytkään.
Minä aamulla ihmettelin, miksi Loviisan dunassa on tyhjä tuoreruokakuppi, kun minä sen muistaakseni otin pois. Kysyin asiaa Karrilta ja niinhän se oli, että Loviisa oli ruokittu kahteen kertaan. Ei se itse varmaan valita asiaintilasta, taisi olla tyytyväinen.


"Ai minä muka ahne?!"

6.11.10

Kuvapäivitys

Ei ole ollut aikoihin mitään tähdellistä kirjoitettavaa, täällä ei siis tapahdu mitään erityisen jännittävää. Loviisan laihdutuskuuri on sujunut melko hyvin, paino on pyörinyt jo pidemmän aikaa siinä 188-194 gramman välissä. Ja se vastikään esitelty uusi ruoka, Hamster Complete ei kelpaa Loviisalle.
Hilma ei ole lihonut yhtään ja turkkikin harvenee koko ajan, mutta vielä se jaksaa silti touhuta kovasti dunassaan ja syödä erikoisesti auringonkukansiemeniä. Hilma täyttää huomenna tasan 1 vuoden ja 10 kuukautta.

Tässä meidän Loviisa

© KH