29.12.12

Siri 1 vuotta ja 2 päivää

Meiltä oli melkein unohtua se seikka, että Siri täytti kokonaisen yhden vuoden toissapäivänä, 27.12.12. Niin se aika vain menee, meidän pieni särisevä lumipallokin on jo aivan aikuinen, ohittanut optimaalisimman lisääntymisiän ja muutaman kuukauden kuluttua näyttelyissäkin menisi jo veteraaniluokkaan. Mutta ikähän on vain numeroita, minusta Siri on ainakin ihan yhtä upeaturkkinen, vilkas ja nuorekas talvikko kuin aiemminkin.

Synttärisankari itse:

28.12.12

Juhlapyhät ohitse

Juhlapyhät ovat aina vähän kurjia, jos ollaan johonkin menossa useammaksi päiväksi. Hamsterit täytyy jättää yksin siksi aikaa, mutta silloin pidän rajana sitä, että ne ovat maksimissaan kolme yötä yksin. Niin tänäkin jouluna, itse lähdin reissuun jo perjantaina, mutta Karri oli kotona sunnuntaihin asti ja ehti sunnuntaina vielä tehdä viimeiset siivoukset ja vedenvaihdot. Minä puolestani palasin keskiviikkona pitämään huolta hamstereista.

Koska Jane on ehdottoman epäluotettava hamsteri, Karri nosti sunnuntaina dunan alas lattialle siltä varalta, että jos Jane saa päähänsä karata, se ei putoa korkealta. Tämä on ollut usein meillä tapana, jos syyrialainen asustelee muovidunassa. Ovat ne sellaisia tuholaisia sille päälle sattuessaan...

Jane ei ollut sunnuntaina arvostanut päiväsiivousta lainkaan vaan oli tuhissut Karrille paheksuvasti. Keskiviikkonakin siivosin molemmat jo aikaisin päivällä ja Janesta näin lähinnä vain vilauksen kun luttakorvainen, äkämystyneen oloinen hamsteri singahti pesämökistä piiloon pahvitunneliin. Siri sen sijaan oli suopeammalla tuulella varsinkin sen jälkeen kun olin antanut tuoreruokaa. Se istui tuoreruokakuppinsa vieressä ja söi kuin olisi nälkää nähnyt. Karri tosin paljasti antaneensa Sirille joululahjan: kananmunakennon, jossa oli herkkuja. Kennoon oli jyrsitty pieni reikä ja parhaat herkut oli käyty korjaamassa talteen.

20.12.12

Jane ja joulusiivo

Joulun kunniaksi hain paikallisesta ison säkin purua ja siivosin Janen dunan tänä iltana perusteellisesti. Tunnen itseni pahaksi ihmiseksi. Jane-raukka oli siivouksesta niin järkyttynyt, että se nökötti puusillan päällä kauan pelästyneen näköisenä ja nyt se kaivaa yhtä nurkkaa, josta se kai kuvittelee pääsevänsä pois. Ei tämä ole koti kun haisee ihan vieraalta. Ja mökkinurkassa on vielä vanhoja puruja, joissa luulisi sitä tuttua hajua olevan!
Eikä tässä vielä kaikki, Siri sutii jonkin putken sisällä. Se on kyllä pelkkää sympatiarapinaa, koska Sirin terraa ei tällä kertaa siivottu perusteellisesti.

19.12.12

Eläinkokeen hämmästyttävät tulokset

Kas niin, edellisessä postauksessa kuvailtu eläinkoe on jatkunut viikon verran ja on tapahtunut seuraavaa:
1. ensimmäisenä aamuna Janen rulla näytti siltä kuin siihen ei olisi koskettukaan. Olimme huolissamme, onko meidän prinsessa joutunut nukkumaan ilman lakanoita. Niin surkeasti asiat eivät onneksi olleet, sillä kurkistus pesään osoitti että rullasta oli nätisti nypitty ilmeisen sopiva määrä paperia, jossa hamsterin sopii nukkua.
2. ensimmäisen siivouksen jälkeen sama tilanne toistui, rullasta oli napsittu hyvin nätisti riittävä määrä paperia pehmustetarpeiksi.

Vessapaperirulla kuitenkin tuhoutui maanantain ja tiistain välisenä yönä, mutta tuhoutumistapa oli varsin erikoinen. Jane oli tonkinut niin paljon puruja, että purukasa ylsi juomapullon putkeen asti, jokin puru oli osunut venttiiliin ja pullo oli vuotanut tyhjiin. Lähellä seisoskellut vessapaperirulla oli kuitenkin imenyt itseensä suurimman osan vedestä, purut olivat jotakuinkin kuivia pullon ympärillä, mutta paperirulla oli märkä! Koskaan aiemmin meillä ei ole tapahtunut tätä, että pullo vuotaisi tyhjiin, mutta kokeneemmat harrastajat ovat siitä varoitelleet kyllä, että näinkin voi käydä. Näköjään siis voi!

Tässä vielä meidän koe-eläin söpöilemässä:

12.12.12

Eläinkoe

Meillä on jatkuvasti Karrin kanssa kränää siitä, mikä on riittävä määrä lakanoita (lue: vessapaperia) meidän hamstereille. Minusta 10 siivua Janelle ja 8-9 siivua Sirille saa luvan riittää. Karri puolestaan on sitä mieltä, että meidän pilallehemmotellut kermaperseet tarvitsevat vähintään rullan per nenä!

Niinpä päätin tänä iltana tehdä eläinkokeen: mitä hamsterit tekevät, jos saavat dunaansa/terraansa kokonaisen vessapaperirullan. Siri kylläkin sai vain rullanjämän, jossa ei paperia ollut enää kovin paljon. Se ei tajunnut siitä mitään, ei koskenutkaan. Heti kun silppusin paperit pienemmiksi, se haali ne pesäänsä kiireellä.

Janen dunan koeasemelma on kuvattuna tässä, koe-eläin itse on vetäytynyt pahvilabyrinttiinsa miettimään asioita. Testi on siis tylsässä vaiheessa: rullaa ei olla käyty edes haistelemassa. Lupaan kuitenkin raportoida asiasta myöhemmin.