23.5.15

Juhlanäyttely 23.5.15 Liedossa

(Ihan kuin olisi päässyt blogi pikkuisen unohtumaan, vaikka oikeasti olisi kirjoitettavaakin. Yritämme korjata tilanteen.)

Tänään oli vuorossa SHY:n juhlanäyttely Liedossa, Lujalan seurantalolla. Olin ilmoittanut Moriartyn mukaan vain ulkomuotoluokkaan, kun sain sen ilmaiseksi siihen edellisistä näyttelyistäni saamalla talkookortilla. Aamulla ei ollut ihan yhtä kamalan aikainen herätys kuin joskus, Google Maps oli antanut ajoajaksi 1h 45 min, eikä tällä kertaa mukana ollut ketään sellaista, jonka olisi pitänyt olla paikalla aikaisemmin. Keli toki oli haastava, Tampereen tihkusade muuttui Viialan ja Urjalan kohdilla rankemmaksi eikä asiaa auttanut yhtään ysitien kulumaurat. Vesiliirto uhkasi jatkuvasti. Onneksi keli poutaantui Loimaan nurkilla ja paluumatkalla oli enemmän tarvetta aurinkolaseille kuin pyyhkijöille. Tosin on sanottava, että tuuli oli ihan tarpeeksi navakkaa (sanoo ihminen, jolla on korkeahko, mutta kevyt auto...).

Olin jo hyvissä ajoin varannut itselleni pestin Veera Kujansuun sihteerinä. Veera tuomaroi lasten lemmikkiluokan, ja talvikoiden ja kiinankääpiöiden ulkomuotoluokat. Eläinmäärät olivat maltilliset ja saimme hommat pakettiin hyvissä ajoin alkuiltapäivästä. LK-syyrialaisia sen sijaan oli ulkomuotoluokassa jonkin verran ja niiden arvostelu venyi lähemmäs neljää. Tosin olin päättänyt, että lähtisin näyttelypaikalta heti kun kehtaisin, jos Moriartyn arvostelu näyttäisi siltä, ettei mitään erityistä ole tulossa.

Mutta niinpä vain kävi, että pakko siellä oli istua loppuun asti! Moriartyn kaavake näytti tältä (tuomarina Päivi Virtanen).
Pää, silmät, korvat: mukavan leveä pää ja otsa, päässä kauniit mittasuhteet. Kauniit silmät.
Tyyppi, koko: tyyppi sopusuhtainen, koko mukava.
Perusväri, värimerkit, kuvio: perusvärissä melko hyvä sävy, voisi olla voimakkaampi ja punertavampi. Tikkaus voisi olla voimakkaampi. Hyvin piirtynyt hilkka ja poskimerkit. Pohjavärin sävy hyvä.
Turkki: melko hyvässä kunnossa ikäisekseen, saisi olla lyhyempi, melko tiheä, hyvä vatsaturkki ikäisekseen.
Kunto: irtonahkaa hieman.
Yleisvaikutelma: charmantti herrasmies.

Luonteesta tuli hyvä ja tällä litanialla sai kokonaisarvosanan ERI-.
Luokan tuloksia kuunnellessa jännittikin kovasti. Lopputulos oli se, että Moriarty sai kunniamaininnan päästä (paras pää -ruusuke), parhaan veteraanin tittelin ja sitten se vielä sijoittuikin kolmanneksi ja pokkasi itselleen toisen sertinsä. Ylpeä täytyy olla meidän hienosta pojasta!