28.4.11

Jos joskus kasvattaisi hamstereita...

Littoisten näyttelyreissulla tuli juteltua Veeran kanssa noista kasvatutasioista, Veerahan kasvattaa talvikoita ja roboja ja oli tuolloin hakenut kasvattajanimeä molemmille lajeille. Ja sen hän saikin heti kun täytti 18 vuotta.
Samalla tuli jutusteltua myös kasvattajanimen valinnasta ja sen kriteereistä, joita nyt en muista kaikkia. Mietin tuossa yksi päivä, että minullahan olisi jo montakin hyvää ehdotusta kasvattajanimeksi, jos jonain päivänä päättäisin alkaa kasvattaa hamstereita ja myöhemmin hakisin niille kasvattajanimeä.

Ensimmäinen vaihtoehto olisi luonnollisesti Karamellin, meidän ensimmäisen hamsterimme kunniaksi. Siitähän koko juttu alunperin alkoi ja olisi vähintäänkin sopivaa valita Karamelli kasvattajanimeksi. Ongelmana siinä on se, että karamelli on myös yksi värinimitys syyrialaisilla, joten se voisi tulla torpatuksi sen takia.

Toinen vaihtoehto olisi Pikkunörtin, joka sopisi hienosti meidän nörttihamstereille ja vähän omistajillekin... Ikävä kyllä se muistuttaa ihan liiaksi jo olemassa olevaa tunnusta Pikkumökin.

Kolmas vaihtoehto olisi Tuulenviemän, joka tulee luonnollisesti suosikkikirjani mukaan. Harmi että englanninkielinen Gone With The Wind's on liian pitkä.

Neljäs vaihtoehto olisi kansainväliseenkin käyttöön soveltuva Stendals. Stendal on lapsuudenkotini vanha, ruotsinkielinen nimi. Nykyinen nimi Anttila ei oikein sovellu käytettäväksi mitenkään päin, mutta Stendal olisi ihan hyvä.

No, ensin pitäisi kuitenkin kasvattaa ja kun siihen ei ole kiinnostusta, niin se siitä.

2 kommenttia:

A kirjoitti...

Kyllähän susta varmasti tulis oikeen hyvä hamsterikasvattaja :)

Sirpa kirjoitti...

Varmasti tulisi, varsinkin kun on jo kasvattajanimikin mietitty valmiiksi :) No, totta puhuen en ikinä raaskisi luopua varmasti yhdestäkään poikasesta, puhumattakaan aina siitä pelosta, että jos käykin huonosti synnytyksessä tai poikanen päätyy kehnoon kotiin tai jotain.