27.4.15

Helsingin hamsterinäyttelyiden kuulumiset

Eilen oli SHY:n näyttelyt Helsingissä ja olin ilmoittanut Moriartyn mukaan toisen sertin toivossa (ja tietenkin myös kannatuksen vuoksi), varsinkin kun Karoliina tarjosi taas kyydin pelipaikalle ja pois.

No, serti jäi saamatta, mutta muuten Moriarty sai kyllä hienot arvostelut. Koska itse toimin Andrew Bryanin, lyhytkarvaisten syyrialaisten ulkomuototuomarin sihteerinä, näin kaikki Moriartyn kilpakumppanit. Ja voin sanoa, ettei Moriarty huonoille hamstereille hävinnyt!
Hamstereita oli ilmoitettu mukaan varsin kohtuullinen lukumäärä, lyhytkarvaisten ulkomuotoluokassa oli vain 30 hamsteria (itse pitäisin 50-60 hamsteria normaalina ja on niitä sadankin hamsterin luokkia ollut, tosin niissä saattoi olla lyhkikset ja pitkikset samassa vielä). Koe- ja ei-standardiluokissa oli kummassakin alle 10 osallistujaa.
Minun täytyy sanoa, että vaikka melko monelle tuomarille olenkin sihteerinä tähän mennessä ollut, niin kukaan ei kyllä vedä mukavuudessa vertoja Andrew'lle ja Susanille. Tietenkin tällä kertaa asiaa auttoi tuo hamstereiden vähäinen määrä, jos olisi ollut isompi määrä mukana, en olisi kyllä uskaltanut kysellä yhtään mitään ylimääräistä.

Ulkomuotoluokassa Andrew tykkäsi Moriartysta ja arvosana oli EH (erittäin hyvä), mutta koska mukana oli useampia ERIn saaneita eläimiä, ei EH:lla irronnut sijoitusta. Moriarty oli kuitenkin paras veteraani (veteraani-ikäisiä oli vain kaksi) ja se sai myös erikoispalkinnon päivän parhaasta normaali-väristä. Itse arvostelukaavake näyttää tältä:

Pää, silmät, korvat: hienot
Tyyppi, koko: hyvä
Perusväri, värimerkit, kuvio: kaunis, rikas väri, hyvä tikkaus
Turkki: hieman rasvainen
Kunto: hyvä ikäisekseen

Lemmikkiluokassa arvostelu oli kriittisempi, mutta sieltäkin Moriarty sai kunniamaininnan käsiteltävyydestä. Luulen että Moriarty on ollut niin uninen, ettei ole jaksanut kiemurrella.

Yleiskunto: hyvässä massassa, melko löysä, ikäisekseen hyvä
Turkki: iho kuiva ja hilseilee, turkki rasvainen
Korvat, silmät, hampaat: kauniit silmät, puhtaat korvat, alahampaat liian pitkät
Kynnet: hyvät
Käsiteltävyys, luonne: kärsivällinen, jaksaa vääntelyä ja kääntelyä
Yleisvaikutelma: kauniin värinen

Kokonaisarvosana jäi tällä litanialla Hyvään.
Minua huolestuttaa tuo alahampaiden pituus, koska en todellakaan osaa lyhentää hampaita itse (puhumattakaan siitä että Moriarty räpiköi ihan kiitettävästi jo pelkkää hampaiden tsekkausta vastaan). Lisäksi tämä "helppoluonteinen, kiltti uros" ei jyrsi dunaansa eikä juuri kaltereitakaan, vaatekomerossa myös lattialistat ja oven alareuna jäävät rauhaan. Herra ei kohta kyllä saa muuta ruokaa kuin näkkileipää...

Moriarty unisena luttakorvana:

2 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Ihailin Moriartya kauempaa kun juttelit sille :) Komea hamsupoika.

Sirpa kirjoitti...

Moriarty kiittää kehuista vaikka tietääkin jo valmiiksi olevansa oikea hurmuri :)