5.7.10

Hamsterimiitti

Hamsteriharrastus on perusteiltaan varsin yksinäistä puuhaa, jos luette tuon hamsterinhoitolistani, niin minkäänlaisesta sosiaalisuudesta ei voida kyllä puhua. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin yksiselitteinen, SHY:llä on varsin aktiivinen keskustelupalsta, missä puhutaan hamstereista ja vähän muustakin. Myös Petsiessä voi harrastaa jonkinlaista vuorovaikutusta toisten harrastajien kanssa.

Ja sitten on tietenkin hamsterinäyttelyt, joihin kerääntyy samanhenkistä porukkaa joskus pitkienkin matkojen takaa. Siellä tutustuu helposti muihin harrastajiin, erityisesti jos on jo vähän tehnyt tuttavuutta vaikkapa juuri SHY:n foorumilla. Tai sitten pitää tällaista blogia, meidän ensimmäisissä hamsterinäyttelyissä kukaan ei tunnistanut minua (tietenkään) niin kauan kuin en sanonut hamsterin nimeä, mutta heti kun Katariina Pieni mainittiin, moni tiesi jo ainakin hamsterin tämän blogin tai Petsien perusteella.

Tällä Tampereella ainakin on tällainen oma hamsteriporukkansa, järjestetään kimppakyytejä näyttelyihin ja sen sellaista. Täksi iltapäiväksi oli kuitenkin sovittu Satumetsän Niinan luona Kalkussa pidettävä hamsterimiitti ilman hamstereita: päivänpaistattelua, grillausta ja yleistä höpinää hamstereista. Harmi kyllä miitti vähän kutistui alkuperäisestä suunnitelmasta, yksi oli pahoinvoiva auringonpistoksen takia, toinen ei ollut saanut vaihdettua työvuoroaan ja yhdellä pariskunnalla oli ollut epäselvyyttä päivän kanssa ja he olivat nyt mökillään. Mutta saatiin se miitti pidettyä pienemmälläkin porukalla. Tällä kertaa mieskin oli mukana, vaikka hän ei noissa näyttelyissä olekaan kulkenut, mutta hamsteri-ihminen yhtä kaikki.

Ilma oli mitä hienoin, grilli kuumana ja hyvää seuraa kauniilla pihalla niin mitenkäs sitä muuten voisi kesäpäivää paremmin viettää? Lisäksi meidän hamsterit hyötyivät tuosta reissusta myös, sain mukaani pari omenapuun oksaa tytöille jyrsittäväksi.

Tämä täytyy tehdä joskus uudestaan.

Ei kommentteja: