27.3.11

Littoisten kuulumiset

Eilen oli Littoisten työväentalolla SHY:n hamsterinäyttelyt ja olin lupautunut sinne sihteeriksi, kun ulkomuotoluokkiin oli tulossa ruotsalaiset tuomarit Lotta Ling ja Sebastian Mårtensson. Viime vuonna samassa paikassahan olin Sebastianin sihteerinä, tällä kertaa Lotan sihteerinä, joka tuomaroi syyrialaisten ulkomuotoluokat. Näyttelyissä oli reilu 60 syyrialaista, joten puuhaa riitti.

Aamulla oli ollut aikainen lähtö, olin lupautunut nappaamaan kyytiini Vantaankosken rautatieasemalta Veeran, Eevin ja Sofian hamstereineen. Veeralla oli hamstereiden lisäksi myös buffettikamoja mukana iso kassillinen ja Eevillä menomatkalla terraario tarvikkeineen, jonka hän oli myynyt ja lupasi toimittaa sen Littoisten näyttelyyn. Onneksi autoon mahtui hyvin!

Matka meni mainiosti ja olimme perillä näyttelypaikalla hyvissä ajoin. Sain ennen arvostelujen alkua nähdä Loviisan veljen Myrtillon eli Mustikan sekä Karoliinan kasvattaman poikueen, jonka isä on netti-idolini Julius Jamboree ja emo toinen netti-ihastus Paris eli Two Minutes To Midnight. Poikaset olivat nyt juuri luovutusikäisiä ja Karoliina oli niitä tuonutkin näyttelypaikalle sen takia, että poikasen varanneet tulivat niitä sieltä hakemaan uusiin koteihinsa. Ennen poikasten luovutusta Karoliina lykkäsi minun eteeni kaksi boksillista eliyhteensä 13 hamsterinpoikasia katsottavaksi ja ihailtavaksi. Arvatkaa muuten kävikö mielessä kaapata boksit kainaloon, hypätä autoon ja kaasuttaa sohjo roiskuen karkuun? Järjettömän ihania poikasia, mutta niinpä on ihana kakaroiden isäkin, jonka sain nähdä myös (ja kuvakin löytyy tuosta alta).

Uudet arvostelukaavakkeet aiheuttivat hieman harmaita hiuksia, koska niissä oli uusia arvostelukohtia ja ne olivat tuiki tuntemattomia myös tuomareille, vaikka he ovatkin Suomessa tuomaroineet aiemminkin. Alunperin luvattiin virallista käännöstä noista kaavakkeista, mutta näyttelypaikalla sellaisia ei sitten mistään löytynyt, joten ei muuta kuin säveltämään omasta päästään. Arvostelut alkoivatkin sujua ja itse sihteeröinnin lomassa yritin napata kaikista hamstereista kuvan, minulla oli näet Karrin järkkäri mukana. Melkein kaikista lyhytkarvaisista hamstereista jonkinlainen kuva tulikin, mutta arvosteluissa kesti sen verran aikaa, että jouduimme kiristämään tahtia ja jätin kuvaamisen sikseen.

Sihteerin suosikille olin tälläkin kertaa varannut pienen ruokapalkinnon ja tällä kertaa sen sai lyhytkarvainen satiini blondi uros Locking Up The Sun. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt blondi-väritystä ja yhdistettynä satiiniin se oli todella upea. Ja koska kyseinen hamsupoika oli muutenkin mahdottoman suloinen, oli se palkintonsa ansainnut.

Kotiin pääsimme lähtemään kuuden tienoilla illalla ja itse olin kotona vasta kahdeksan jälkeen. Koska lähtö oli ollut aamulla puoli seiska, voisi tuota nimittää kelpo näyttelypäiväksi vaikkei omia hamstereita ollutkaan mukana.


Hopeanharmaa hurmuri. Lotta huomasi että mukana oli paljon hopeanharmaita hamstereita ja kysyi, onko Suomessa menossa jokin hh-buumi. En osannut vastata siihen mitään, mutta en ihmettelisi vaikka olisikin, sillä miellyttää tämä väri omaakin silmää.


Julius julmetun-suloinen. Lailla pitäisi tällaiset hamsterit kieltää.


Amerikan Pastilli tutkii lomakkeita.

Lisää kuvia löytyy Flickristä.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Söpöjä hamsuja kaikki ja toi pastilli muistuttaa aika paljon Karkkia, samanlainen tilkkutäkki:)
-M-

Sirpa kirjoitti...

Juu, tuo Amerikan Pastilli on todella upea valkokirjokilpikonna-naaras, sitä on nimittäin tullut ihailtua aikaisemminkin näyttelyissä. Meikäläisen silmä kun aina kiinnittyy noihin kilppareihin, kiitos Karamellin. Joko kävin katsomassa tuolla Flickrin puolellakin kuvia? Siellä niitä hamsukuvia vasta onkin ja lisää tulee, kunhan ehdin taas päivittää.