2.3.11

Lisää näyttelyasiaa: 26.3. Littoinen

Siinä ei ole mitään hölmöä, jos kasvattaja lähtee ison hamsterimäärän kanssa näyttelyihin muutaman sadan kilometrin päähän, varsinkin jos arvostelemassa on ulkomaisia tuomareita. Senkin nyt vielä ymmärtää, jos joku lähtee yhden hamsterin kanssa näyttelyihin muutaman sadan kilometrin päähän, varsinkin jos pääsee kimppakyydillä. Mutta se, että lähtee parin sadan kilometrin päähän hamsterinäyttelyihin ILMAN yhtäkään hamsteria, ihan vain siksi että lupautui vapaaehtoisesti toimimaan taas sihteerinä, sen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä!

Littoisissa järjestetään siis hamsterinäyttely 26.3. ja ulkomuotoluokkaan on tulossa ruotsalaiset tuomarit. Katselin tuossa matkareittejä Nurmijärveltä Turun liepeille ja totesin että vähän vajaa parisataa kilometriä ja pari tuntia menee matkoihin aikaa eikä reitti ole ylettömän vaikea. Loviisaa en kuitenkaan saa näyttelyihin mukaan, koska Tampere ei sijoitu millään tavoin matkan varrelle. Tietysti jos mies suostuisi vaikka junalla tulemaan lauantaiaamuna Turkuun Loviisan kanssa, mutta jaksanpa epäillä että näin käy. Ja kun ei Loviisa nyt ole noissa ulkomuotoluokissakaan ollut mikään voittamaton tähti tai edes jalostukseen kaavailtu hamsteri, niin ei sillä niin ole väliäkään.
Vallan kätevästi Vantaankosken rautatieasema osuu tuon matkareittini varrelle. Kun SHY:n foorumilla pari helsinkiläistä tuttua jo kyselikin kyytiä, osasin heti sanoa että sopii, jos hommaavat itsensä ja hamsterit aamulla aikaisin Vantaankoskelle. Tämä kuulemma sopii ja Hamsteri-Express kulkee taas. Tarkempia aikatauluja sovittaneen sitten lähempänä ajankohtaa, näyttelyihinhän on vielä reilut 3 viikkoa.

Näillä näkymin toimin Lotta Lingin sihteerinä. Lotta arvostelee syyrialaiset, joten olen varma että kirjoittamista taas riittää, perinteisesti syyrialaisia on ollut aina paljon. Mietiskelin eilisiltana hiljaa mielessäni että vaikka ruotsalaistuomarit arvostelevatkin englanniksi (jos on pakko), voisin ehkä ehdottaa että tuomari kokeilisi puhua ruotsia, hitaasti ja yksinkertaisesti toki. Kun pitäisihän minun ruotsia osata jossain määrin, vaan se on niin pahasti ruosteessa kun ei ole ollut tarvetta. Tietysti aluksi pitäisi tarkistaa tuomarilta tärkein sanasto, mitä tulee vastaan. Ruotsin hamsteriyhdistyksen sivuiltakin varmasti löytyy paljon apua.

Ei kommentteja: