26.2.11

PiNan ystävänpäivänäyttely 26.2.11

Kas niin, olen hädin tuskin kotiutunut Ikurista, missä pidettiin tänään Pirkanmaan Nakertajien ystävänpäivänäyttely. Tarjolla oli lemmikkiluokat hamstereille, tuomarina Niina Toivonen ja sihteerinä minä. Hamstereita oli melko tarkkaan 30 kappaletta ilmoitettu mukaan, kääpiöitä oli 7 ja syyrialaisia 23 kappaletta.

Kääpiöiden lajijakauma oli muistaakseni seuraava: 2 talvikkoa, 2 roboa ja 3 kiinaria. Voiton vei pikkuinen nuori kiinarityttö, joka oli todella hellyttävä.
Syyrialaisten luokassa oli todella kova taso, Niina jakoi arvosanoiksi vain erinomaisia ja erittäin hyviä ja kunniamainintoja ja erikoispalkintoja jaettiin sijoitusten lisäksi runsaasti. Parhaaksi syyrialaiseksi valittiin tänään Saana Kankareen veteraani-ikäinen Poker Face, joka valmistui samalla valiolemmikiksi. Olen nähnyt Pokerin näyttelyissä aikaisemminkin ja se on ollut erittäin menestynyt hamsteri myös ulkomuotopuolella, sillä taisi olla jo plakkarissaan muotovalion tittelikin.
Kakkossijalle tuli nuorempi uros, myös Saanan omistama Gorbatshov, upea keltainen lyhytkarva. Vaikka minä en mitään hamstereista ymmärräkään, sen turkki näytti jo heti ensisilmäyksellä upealta ja mahtavan samettinen turkki sillä olikin. Kun se muutenkin oli hyvässä kunnossa ja mukava luonteeltaan, kakkossija oli ihan ansaittu.
Kolmossijan sai yksi "nettisuosikkini", hopeasoopeli lk uros Julius Jamboree, jonka kuvia olen ihastellut jo kauan SHY:n foorumilla ja Facebookissa. Pääsin tänään ennen näyttelyn alkua vähän pallottelemaan Juliusta käsissäni ja se on livenäkin aivan yhtä rakastettava kuin valokuvissakin.

Olin aamulla vielä tehnyt pienen ruokapussukan, jonka lahjoitin erityispalkinnoksi, joka annettaisiin "Sihteerin suosikille". Olen toisinaan sihteerinä ollessani maininnut aina joistain hamstereista, että tuo olisi nyt ilman muuta sihteerin suosikki ja tällä kertaa päätin ihan oikeasti jakaa "Sihteerin suosikki"-erikoispalkinnon. Eihän sillä mitään virallista arvoa sinänsä ole, mutta olkoon nyt kiva pikkupalkinto kuitenkin.
Kääpiöluokan jälkeen päätin että valitsen syyrialaisten joukosta suosikkini. Homma meni kuitenkin kovin, kovin vaikeaksi, koska syyrialaisluokassa oli niin monta todella upeata hamsteria ja toisaalta moni suosikkiehdokkaista voitti jo muutenkin jotain, sijoittui tai sai kunniamaininnan. Ja toisaalta en halunnut jakaa palkintoa jo entuudestaan tutuille hamstereille, vaikka mainitut Julius ja Pokeri olisivatkin olleen erittäin hyviä ehdokkaita.
Lopulta päätin antaa palkinnon päivän söpöimpiin kuuluneelle nuorelle helmiäissafiiri talvikkotytölle. Tämä Maria-talvikko oli ollut kääpiöiden luokassa ensimmäinen arvosteltava jakoska Niina aloitti kääpiöistä, se oli siis myös päivän ensimmäinen hamsteri. Katselin sitä jo silloin että onpas suloinen ja merkitsin rastin tytön kohdalle, mutta ajattelin, että ei saa antaa ensimmäisen söpöläisen hurmata itseään, kun muita on vielä tulossa vaikka kuinka paljon. Mutta tämä tyttö oli kääpiöluokan ehdottomasti hurmaavin hamsteri ja kerrassaan sopiva sihteerin suosikiksi, vaikka syyrialaisluokasta löytyikin monia vahvoja haastajia.

Loviisakin oli mukana ja se sai hienon arvostelun, muttei palkintoja. Arvostelu näyttää tältä:
Arvosana: erittäin hyvä+
Häntä: suora
Yleiskunto: hieno massa, lihaksia on mutta voisi olla kiinteämpikin, muuten hyväkuntoinen tyttö
Turkki: pehmeälaatuinen, hieman kuiva iho takaosasta, tiheys ok
Korvat, silmät, hampaat: kauniit, ilmeikkään silmät, korvat kivat ja kirjavat, hampaat ok
Kynnet: ok
Käsiteltävyys: kiltti, rauhallinen, moittii hieman kääntelyä (jännittää itseänsä)
Yleisvaikutelma: kaunis naaras, hyvä kokonaisuus

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Siellä se on ollut pieni Loviisa-nöpönenä "hamsu-missikisoissa"!
-MUR-MUR-

Nimetön kirjoitti...

Sihteerin suosikki on ihana idea! Vaikkei sillä mitään virallista merkitystä olekaan, mutta on varmasti kiva muistaminen omistajan kannalta.

-Rättis