26.5.11

Uusi terraario

Huuto.netistä löytyi sopuhintainen ja sopivankokoinenkin lasiterraario meidän pakoa suunnittelevalle hamsterille. Sattuupa vielä niin sopivasti että on Tampereella, täytyy nyt toivoa, että myös saan sen huudon itselleni. Kokoa lasipurnukalla on 120*35 cm eli pohjapinta-ala on hieman pienempi kuin nykyisessä 95*50 cm dunassa, mutta sille nyt ei voi mitään. Terra on vähän korkeampi kuin duna, joten siihen saa paremmin tasoja. Ajattelinkin katsoa, jos täältä maalta löytyisi sopivaa rakennusmateriaalia, niin voisin askarrella Loviisalle mahdollisesti muitakin puukalusteita.

Ja lasista tuskin tulee läpi itsepäisinkään hamsteri. Parempi kuitenkin olla vannomatta....

5 kommenttia:

imlacking kirjoitti...

Meillä on kaksi hamsua ollut tossa samassa terraariossa ja molemmat on päässeet karkaamaan :D. Toinen tuli yhtäkkiä olohuoneeseen. Piti laittaa kattolasien päälle painoksi pari vessahiekkasäkkiä. Toinen oli karannut joskus, kun lasi oli ilmeisesti jäänyt raolleen ja säikähdin, että se on johonkin ulos mennyt. Se oli mennyt kuitenkin keittiön lavuaarin kaappien alle eikä päässyt sieltä itse pois. Mies sitten joutu ottamaan sieltä levyn irti. Oli ensin kuullut, kun sieltä kuuluu rapinaa niin neitihän siellä rapisteli. Molemmilla kerroilla on käynyt ilmeisesti niin, että ne on päässeet kapuamaan juoksupyörän päälle ja se on kaatunut, kun ne on päässeet ulos. Kumpikaan ei oo kuitenkaan karanneet kuin sen kerran. Terraarion nykyinen asukki oli tänäänkin mökin katolla ja suunnitteli pakoa, tosin taitaa olla lasi hieman painava nyt ettei sitä saa auki. Terraario on muuten kyllä sopivan korkuinen ollut. Välillä siellä on yritetty tehdä puruista isoa "vuorta" :D.

Meillä on toinenkin terraario joka on jäänyt käyttämättömäksi, koska siinä ei ole "kattoa". Löydettiin joskus yhdestä vahinkopalvelusta joskus 20e. Tais olla just sen takia noin halpa ja siellä myynnissä ettei siinä oo sitä kattoa.

Sirpa kirjoitti...

Niinpä joo, tuossakin tulee verkkokannet mukana, mutta täytyy vähän katsoa, että millaiset ne on, jos joutuu itsekin käyttämään joitain painoja niiden päällä. Kun tuo Loviisa nyt on osoittautunut melkoiseksi ketkuksi... Sääntö nro 1: älä koskaan luota hamsteriin :D

imlacking kirjoitti...

Kääpiöiden terraarion/akvaarion mukana ei tullut mitään kantta/kattoa, mutta yhdestä vanhasta häkistä jäi ylimääräiseksi kansi jossa on pinnat. Laitettiin se sitten siihen päälle. Ne ei oo koskaan olleet mitään ihmeempiä riekkujia tai yrittäneet päästä mistään pois, mutta oli silti ihan hyvä laittaa se kansi siihen. Aluksi ne oli meillä pinnallisessa häkissä eikä ne niissä pinnoissakaan tykänneet oikeen koskaan kiipeillä.

Karri kirjoitti...

Toistaiseksi Loviisa on päättänyt lähinnä jyrsiä silikonitiivisteitä pois ja käydä joka nurkasta kaivelemassa, josko yllättäen löytyisi pakotie.

Anonyymi kirjoitti...

Voin sanoa että tulet kaipaamaan dunaa kun siivoat terraa :D
Mutta onhan se hienoa nähdä lasin läpi kuinka se möngertää siellä puruissa ja täyttää varastojaan. Silikonia ei ole meillä jyrsitty, kaivaminen on paljon hauskempaa.
Meidän talvikkopoika ei ole vielä onneksi päässyt karkaamaan vaikka yrityksiä kertyy aina öisin(yrittää kiivetä juomapulloa pitkin ylös).