9.9.11

10 suosikkirotuani

Otsikko on hieman hämäävä, koska hamstereissahan ei esiinny rotuja vaan eri lajeja ja sitten niiden sisällä on väri- ja turkkimuunnoksia. Mutta otsikko, samoin kuin haaste onkin pöllitty Karvahelvetti-blogin puolelta, missä lueteltiin suosikkikoirarotuja.

Soveltaen minun melkein 10 suosikki-juttuani hamsteripuolelta.

1. lyhytkarvainen syyrialaisnaaras
No näitähän meillä on ollut ja tulee jatkossakin varmasti olemaan. Syyrialainen on se numero yksi, lyhyt karva miellyttää omaa silmääni ja ainakin näiden meidän naaraiden luonteet ovat olleet aivan mainioita.
Suosikkiväreistä voisin listata kilpikonnavärit, erityisesti musta-valkokirjokilppari ja kyyhkynharmaa-valkokirjokilppari, hopeanharmaan, hopeasoopelin ja muut soopelivärit, minkin ja niin monta, monta muuta väriä! Helpompaa olisi ehkä luetella ne värit, mistä en ole niin erityisen kiinnostunut: normaali ja musta eikä mustassakaan olisi mitään vikaa muuten, mutta kun ne yleensä tapaavat muuttua hyvin nopeasti vanhetessan ruskehtaviksi. Täysin musta hamsteri on upea ilmestys.

2. talvikko (naaras?)
Talvikko on vähintään yhtä söpö ilmestys kuin roborovskikin, mutta käyttäytyy järkevämmin (lue: rauhallisempi). Naarashan meillä on ollut tähän mennessä ja oli aivan ihastuttava, mutta urostakin voisi harkita.
Väreistä kelpaavat kaikki, pidän tosin paljon noista melkein valkoisista helmiisväreistä, mutta myös normaali on erittäin hieno. Safiiri oli aikaisemmin se, josta ehkä pidin vähiten, mutta sitten kun meille tuli se safiiri Hilma, totesin, ettei värillä ole väliä!

3. campbelli
Campbellejä meillä ei ole ollutkaan, mutta se kiinnostaisi kovasti sen takia että sillä on paljon värivaihtomuunnoksia ja osa niistä on erittäin kauniita. Sininen argente ja opal lienevät kuvien perusteella suosikkejani, mutta myös sandyn kelpuuttaisin. Campsyissä epäilyttää hieman kuitenkin diabetes ja luonne sekä niiden hankintaa hankaloittaa niiden pienehkö määrä.

4. roborovski
Robo taistelee söpöyspuolella tasavertaisesti talvikoiden kanssa ja täytyy myöntää, että meidän roboherra Pertti on aika vekkuli tapaus muutenkin. Minä kaipaan kuitenkin enemmän "sylihamsteria" ja roboista ei tällaiseen ole, ei ainakaan Pertistä. Hauskoja veitikoita kuitenkin.

5. kiinankääpiöhamsteri
Campsyn ohella tuntemattomimmaksi jäänyt laji eikä meillä ole näitäkään ollut koskaan itsellämme. Muihin hamstereihin nähden varsin persoonallisen näköinen laji, jonka jättäminen listan viimeiseksi ei tee sille kyllä minkäänlaista oikeutta. Jos jostain tupsahtaisi eteen sopiva kiinari ja meillä olisi tyhjä duna, harkitsisin kiinaria varsin vakavasti.

Tämä on siis minun listani, miehen lista saattaisi alkaa samalla tavoin lk syyrialaisnaaraasta ja päättyä myös siihen. Värisuosikeista joudumme tappeluun.

Ei kommentteja: