10.11.11

Mitä lemmikkisi viestii hännällään?

Maikkarin nettisivuilta löytyi otsikko "Mitä lemmikkisi viestii hännällään?", mutta siinä käsiteltiin vain kissa ja koira. Skaalassa on hamsterin mentävä aukko, joten nyt perehdytään siihen, mitä syyrialainen viestii hännällään.


Ensin se häntä. Kyllä, syyrialaisella on häntä. Se sijaitsee hamsterin takalistossa ja muistuttaa pikkiriikkistä nakkia. Pitkäkarvaisilla se jää helposti karvojen alle piiloon. Hännän tulisi olla suora; mutkat, patit ja muut ovat tietysti persoonallisia, mutta tällaista hamsteria ei tulisi käyttää jalostuksessa, koska knikki periytyy. Vauhtia käkkyrähäntä ei kuitenkaan hidasta.


Tässä kuvassa havainnollistetaan sitä, miten häntä, vaikka se onkin pieni ja tarpeettoman oloinen nysä, toimii loistavana tukena kun hamsteri seisoo takajaloillaan. Fysiikkaa lukeneet tietävät, että kaksi tukipistettä ei riitä vaan niitä tarvitaan kolme, jotka eivät ole samalla linjalla. Hamsterin takatassut ja häntä muodostavat tasakylkisen kolmion, joka on optimaalinen tukemaan eläintä. Meidänkin hamsterit ovat olleet kiinnostuneita fysiikasta, mutta toisaalta niille maistuu myös muu kirjallisuus, varsinkin jos se on niiden tiellä.
Tällainen hännän asento viestittää yleensä hamsterin uteliaisuudesta, karkailusuunnitelmista tai ahneudesta (erityisesti silloin kun kurkotellaan ruokapalan perään).


© KH
Tästä ei voi erehtyä: nyt ollaan miestä vailla!


"Pitäkää tunkkinne!"
Kun hamsteri istuu häntänsä päällä, selkä omistajaan päin, sitä ei selkeästikään kiinnosta.

2 kommenttia:

Miranda kirjoitti...

Voi ei, hamsterin häntäilyt paransi päivääni kummasti :D

Narukerä kirjoitti...

Hyvä postaus. :')