28.11.12

Lemmikit ihmisinä

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut muutaman päivän Youtube-video, jossa miehellä on kaksi kaveria. Toinen käyttäytyy kuin koira ja toinen käyttäytyy kuin kissa. Samasta teemasta Jupu on piirtänyt pari sarjakuvaa:
kissa kaverina
koira kaverina

Mutta millaisia olisivat meidän hamsterit ihmisinä? Tämä vaatiikin vähän miettimistä, mutta ehkä niitä ei viitsisi kauaa katsella kavereinaan...

Jane nukkuisi kaikki päivät ja haluaisi lähteä kaupungille sitten puolilta öin eikä ymmärtäisi ollenkaan, että meidän pitää herätä aamulla aikaisin. Se olisi syövinään yleensä kaikki tarjotut ruuat, tosin joskus tulisi joidenkin ruokien kohdalla "hyi yök, en varmasti syö!" - huutoja. Se kuitenkin säilöisi osan ruuista vessaan ja myös nukkuisi vessan vieressä. Pilaantumisvaarassa olevien vessavarastojen siivous saisi aikaan turhautunutta puhinaa ja joskus raivokohtauksia.
Jane tykkäisi viettää paljon aikaa vedellen puukolla silpuksi vaatehuoneen lattialistoja ja turhautuisi siitäkin, jos sitä kiellettäisiin tai yritettäisiin estää tekemästä moista. Ja jos joku sattuisi tuoksumaan oikein hyvältä sen mielestä, se purisi.
Silloin kun Janen tekisi miestä mieli, se onneksi ei läträisi hajuvesiä niin että vieruskaverit tukehtuvat kuten eräät meidän hamsteriystävämme ovat tehneet. Joka iltapäivä sen kaunistautumisrituaaleihin kuluisi tovi jos toinenkin.

Siri olisi vähän enemmän päiväaktiivinen, mutta sen aktiivisuuskohtaukset kestäisivät vain vähän aikaa, sitten se painelisi takaisin pötkölleen. Sen ruokatavat olisivat kokolailla sikamaiset, se sotkisi koko lautasen ympäristön kun etsisi annoksesta niitä mieluisia osia. Muutenkin Sirin päähuolenaihe olisi se, että hänet jätetään ilman ruokaa, jos ruokakaapin ovet kolisevat, se ryntää jaolle ja näyttää hätääntyneeltä, jos sille ei anneta mitään.
Kynsienleikkauksesta Siri ei pitäisi, mutta aina joskus pitkiin kynsiin tympääntyneet kaverit passittaisivat sen manikyyriin. Siellä Siri huutaisi vastalauseita, yrittäisi karata ja jos ei pääsisi karkuun, se paskoisi alleen.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Kattelin tuon videon yksin ja nauroin!!
Reiska tuli viereen ja kysyi, mikä niin hauskaa?
Äiti