28.12.12

Juhlapyhät ohitse

Juhlapyhät ovat aina vähän kurjia, jos ollaan johonkin menossa useammaksi päiväksi. Hamsterit täytyy jättää yksin siksi aikaa, mutta silloin pidän rajana sitä, että ne ovat maksimissaan kolme yötä yksin. Niin tänäkin jouluna, itse lähdin reissuun jo perjantaina, mutta Karri oli kotona sunnuntaihin asti ja ehti sunnuntaina vielä tehdä viimeiset siivoukset ja vedenvaihdot. Minä puolestani palasin keskiviikkona pitämään huolta hamstereista.

Koska Jane on ehdottoman epäluotettava hamsteri, Karri nosti sunnuntaina dunan alas lattialle siltä varalta, että jos Jane saa päähänsä karata, se ei putoa korkealta. Tämä on ollut usein meillä tapana, jos syyrialainen asustelee muovidunassa. Ovat ne sellaisia tuholaisia sille päälle sattuessaan...

Jane ei ollut sunnuntaina arvostanut päiväsiivousta lainkaan vaan oli tuhissut Karrille paheksuvasti. Keskiviikkonakin siivosin molemmat jo aikaisin päivällä ja Janesta näin lähinnä vain vilauksen kun luttakorvainen, äkämystyneen oloinen hamsteri singahti pesämökistä piiloon pahvitunneliin. Siri sen sijaan oli suopeammalla tuulella varsinkin sen jälkeen kun olin antanut tuoreruokaa. Se istui tuoreruokakuppinsa vieressä ja söi kuin olisi nälkää nähnyt. Karri tosin paljasti antaneensa Sirille joululahjan: kananmunakennon, jossa oli herkkuja. Kennoon oli jyrsitty pieni reikä ja parhaat herkut oli käyty korjaamassa talteen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ruokapalvelu taas rupeaa pelittämään !!
Äitiliini