2.9.13

Sirin uusvanha asumus

Huolimatta siitä, että Siri nappasi Lempäälän näyttelyistä kääpiöiden lemmikkiluokan 5. sijan ja sai ylistävät arvostelut, on se kotona käyttäytynyt vähemmän mallikelpoisesti. Kait se vain on sitä reviirinsä vartioimista, mutta viime aikoina se on raivokkaasti puolustanut terraariotaan tunkeilevia sormia vastaan ja vaikkei se toistaiseksi ole saanut purtua ihoa rikki niin että verta tulisi, ei sitä voi yrittämisen puutteesta syyttää. Ja nipistäähän ne pienetkin hampaat toki ikävästi.

Niinpä päätin kokeilla, miten Siri käyttäytyy pienemmässä asumuksessa ja 120-senttinen terra vaihtui sen vanhaan 75-senttiseen dunaan. Vähän tuntuu inhottavalta tällainen asunnon pienentäminen, mutta sitäkös ei käyttäytynyt nätisti... Lemmikkihamsterin kuitenkin sopisi olla edes vähän kohtelias eikä mikään terroristi. Tällä hetkellä Siri tonkii uutta asuntoaan läpi ja jatkossa katsotaan, vähenevätkö frouvan puremishalut.

No, koska Jane on kuitenkin ollut kiltisti eikä jyrsinyt (suuremmin) dunaansa, ei sitä ole toistaiseksi tarpeen siirtää isosta dunasta terraariota asuttamaan (terra on leveämpi mutta kapeampi ja sen pinta-ala on pienempi kuin 95-senttisen dunan), niin meillä pyörii nyt sitten ylimääräinen iso terraario. Koska sille ei ole mitään järkevää sijoituspaikkaa, tuskailin sen kanssa jo, mutta sain sitten päivän idean: käännetään sen senkin päälle kyljelleen ja Sirin duna sen päälle.

Tadaa:

3 kommenttia:

Eira kirjoitti...

Pikku-pirpana muutti "kaksiosta" "yksiöön" - niin ne eläkeläisetkin tekee.
Äitiliini

Sirpa kirjoitti...

Jaa, en tiennytkään, että eläkeläisille tulee käytöshäiriöitä isoissa asunnoissa ja alkavat käyttäytyä hankalasti :)

Eira kirjoitti...

No, ei ehkä käytöshäiriöitä, tai mene ja tiedä, mutta kun molemmat tulee tarpeeksi vanhaksi, niin ei jaksa siivota isoa lukaalia. Sirilläkin oli kauhee homma pitää "iso" lukaali puts'plankki ja järjestys ja sitten tulee yks' käsi joka "sekottaa" kaiken järjestyksen. Täytyyhän sitä kättä kurittaa - vaikka se sama käsi antaa sapuskaakin, niitä herkkupaloja tulee vain niin harvoin, tavallista muonaa vain,
nihh.. sanoo Siri.