14.2.09

Lihansyöjähamsteri

Kahden ruoka-aineen kanssa Karamelli ei nirsoile: salaatti ja liha. Erityisesti liha. Salaatti tungetaan poskiin ja viedään varastoon, josta sitä saattaa kuivuneena siivouksen yhteydessä löytyä, mutta liha! Sen Karamelli yleensä mupeltaa siltä istumalta kun se sen kupistaan huomaa. Sitä ei varastoida, sitä ei pihdata, se syödään!

Karamelli saa suunnilleen peukalonpään kokoisen lihaköntin aina silloin tällöin, kun meille on ostettu jotain sopivaa maustamatonta ja marinoimatonta lihaa. Tätä herkkua ei siis tule kuin korkeintaan kerran viikossa eikä edes ihan joka viikko. Eli melko harvinaista herkkua. Viikolla se saattaa saada kerran tai pari pienen murun juustoa, vajaan ruokalusikallisen vauvoille tarkoitettua nauta-kasvismössöä, murenan keitettyä kananmunaa, vähän raejuustoa, maitorahkaa tai jogurttia, aina sen mukaan mitä kaapista löytyy.
Näiden kelpaaminen kuitenkin vaihtelee. Kananmuna on ollut aika suosittua, se katoaa nopeasti kupista. Juusto myös häviää rivakasti, mutta sitä saattaa löytyä varastoituna ja kuivuneena. Nauta-kasvismössö kelpaa joskus ja joskus taas ei. Noita maitotuotteita Karamelli sen sijaan hyljeksii yleensä. Mutta kunnon lihalle ei nirppailla!

Ei kommentteja: