23.9.10

Paino-ongelmia

Loviisan paino ei ole laskenut sitten grammaakaan sen jälkeen kun se Hyvinkään näyttelyissä tuomittiin pulskaksi. Paino pyörii edelleen siinä 200 gramman tienoilla, joskus vähän yli, joskus vähän alle. Lueskelin taas joutessani Satumetsän sivuja ja sieltä osui silmiin ohje, että jos hamsteri saa usein tuoreruokaa, voi jyväsekoitus olla kevyempää. Ja päinvastoin, jos tuoretta tulee harvoin, kuivamuonan pitäisi olla tukevampaa. Meillähän annetaan tuoretta joka päivä, tosin laihdutuskuurin takia herkku-piltit ja liha ovat pääasiassa pannassa. Ruokinta koostuu kasviksista ja joskus maitotuotteista. Täytyy tarkistaa vielä tuota kuivaruokaa ja keventää sitä. On tuo Loviisa aika tuhti täti omaankin silmään.

Hilmalla puolestaan on toisen suuntaisia paino-ongelmia: se laihtuu. Aiemmin se painoi jotain 56-57 grammaa, nyt siitä on pudonnut kymmenen grammaa ja se on kokoon nähden melkoinen pudotus. Koko hamsterin yleiskuvakin on muuttunut pallosta puikulaksi. Vanheneva hamsterihan se on, sitä ei voi kieltää. Turkin ohentumisestakin olen täällä maininnut. Edelleen se kyllä puuhailee dunassaan ahkerasti, ruoka maistuu, vesikin kelpaa muttei ylenmääräisesti ja liikkuminen on suunnilleen yhtä vikkelää kuin aikaisemminkin. Turkin ohenemista ja laihtumista lukuunottamatta ei mitään muita ulkoisia oireita ole, tarkistin tässä joku päivä hampaatkin ja ne olivat mielestäni ihan siistit ja sopivan pituiset. Haluaisin uskoa, että sillä on kaikki hyvin mutta silti tuo laihtuminen huolestuttaa. Yritän ruokkia Hilmaa mahdollisimman monipuolisesti eikä se todellakaan ole yhtä tiukalla dieetillä kuin Loviisa. Mitään kovin rasvaisia ruokia ei vanhenevalle hamsterille suositella, se rasittaa elimistöä turhaan eivätkä elintasosairaudet ole tuntematon käsite hamstereillakaan.

2 kommenttia:

imlacking kirjoitti...

Meillä toi vanhin Syrkki täyttää sunnuntaina 2,5v ja on se jonkun verran laihtunut. Jaksaa kyllä kovasti juoksupyörässä juosta. Parilla meidän Syrkeistä alkoi hampaat kasvaa pitkiksi mutta tuolla ei ole sellaista ongelmaa ainakaan vielä ollut. Muuten se on aina ollut hieman ressukka.

Nimetön kirjoitti...

Voi pikku Himmulia! Sun pitää antaa Hilmalle herkkupaloja,saahan sitä vanhanakin herkutella.
-MUR-MUR-