30.9.10

Haisunäätäilyn loppu

Heinäkuussa valitin, että Loviisa haiskahtelee harva se päivä ja yleensä vielä aika voimakkaastikin. Nyt täytyy päivittää tietoja ja todeta, että haisunäätä on hävinnyt. Loviisa ei ole haiskahdellut enää muutamaan hetkeen mitenkään huomattavasti.
En tiedä mistä se johtuu, mutta arvauksia ovat kesän loppuminen, valon vähentyminen ja sitä seuraava hormonitoiminnan rauhoittuminen. Tietysti Loviisa itse on myös vanhentunut, mutta on se edelleen ihan parhaassa lisääntymisiässä. Ensi viikolla tulee tasan puoli vuotta ikää.

SHY:n foorumilla kokeneet kasvattajat ovat toisinaan vihjailleet siihen suuntaan, että talvisaikaan olisi vaikeampi saada hamsterinaaraita tiinehtymään, ilmeisesti juuri tämän hormonitoiminnan vähäisyyden takia. Ei se kuitenkaan ole mikään opinkappale hamsterikasvatuksessa, kyllä talvellakin saadaan monia hamsterinaaraita kantaviksi ja poikueita syntymään. Hamsterinaaraan hedelmällinen ikä on kuitenkin melko lyhyt, sen pitäisi astutushetkellä olla 4-10kk (lähde: Satumetsä), joten siinä ei ole kauheasti aikaa odotella seuraavaa kesää.

Ei kommentteja: