27.9.10

Yksinäinen viikonloppu

Olimme miehen kanssa viikonlopun poissa ja päätin perjantaina päivällä siivota vielä viimeisen kerran molempien hamsterien häkit ja vaihtaa vedet. Siitäkin huolimatta, että Loviisa veteli sikeitä. Hilman kanssahan ei mitään ongelmia ollutkaan, se oli hereillä ihan omia aikojaan.
No, Loviisakin mönki mökistään korvat luttanassa katsomaan kun laittelin Loviisan dunan päällä Hilmalle vähän lisää kuivaruokaa. Kuivaruuat ovat nimittäin senkin laatikoissa Loviisan dunan alapuolella, Loviisa onkin aina ahneena katsomassa, kun jommankumman tytön kuppeihin laitetaan kuivaruokaa ja ruokapusseja nostellaan dunan päälle. Tälläkään kertaa konsti ei pettänyt vaikka olikin päivä. Nappasin Loviisan kiinni ja sijoitin sen siivouksen ajaksi matkaboksiin. Nopsan siivouksen jälkeen se pääsi takaisin dunaansa.

Ajattelin järjestää Loviisalle vähän puuhailtavaa viikonlopuksi, kun me olemme pois. Täytin melkein tyhjäksi syötyyn rehulautaan uusia nalikoita ja sen lisäksi päätin tehdä toisenkin pienen askartelutehtävän. Panin kananmunakennon sisälle vähän herkkuja, kananmunakennon kiinni ja Loviisan dunaan. Huolimatta ajankohdasta kahden aikaan iltapäivällä Loviisa ei ollut vetäytynyt nukkumaan takaisin vaan se oli nakertamassa rehulautaansa.
Huomattuaan herkkuja sisältävän munakennon ei mikään mahti maailmassa saanut sitä enää nukkumaan. Se hyökkäsi hampaineen sen kimppuun ja jyrsi kennon rikki ennätysajassa. Sekä tietysti tyhjensi kennon herkuista. Eipä siitä sitten ollut viikonlopuksi juuri iloa, poistin rikkijyrsityn kennon dunasta puolen tunnin kuluttua. Ruoka näemmä menee Loviisan tärkeysjärjestyksessä nukkumisen ohitse!

Eilisiltana Loviisa oli tavoistaan poiketen hereillä ja aktiivinen jo kahdeksan aikaan illalla. Niinpä nappasin sen ulkoiluun jo heti kahdeksan jälkeen. Kyllä huomasi että sillä oli parin illan käyttämättömät energiat varastossa, semmoista vipottamista se piti melkein koko kolme varttia, minkä viihdyimme vaatehuoneessa.

1 kommentti:

imlacking kirjoitti...

Meillä toi neiti on ihan hulluna kaikenlaisiin laatikoihin ym.. mitä sille laittaa ja ne on kohta kokonaan järsitty. ja varsinkin se munakenno kun sinne vielä laittoi vähän herkkuja :D.

Mähän tein myös joskus pringles -purkeista noille ne juoksuputket ym.. niin poikia putket eivät kiinnostaneet oikein ollenkaan ja neiti päätti ettei tää mikään juoksuputki ole, vaan jyrsittäväksi tarkoitettu.