19.8.10

Mörtti-Röpön rehulauta

Pienten Mörttisäkkien sisällä on joskus tullut mainoslehtisiä Mörtti-Röpö rehulaudoista. Sen verran olen niitä vilkaissut, että kyseessä on kaikille lemmikkijyrsijöille tarkoitettu virike, jossa laudan reunaan on porattu reikiä ja niihin on työnnetty ruokaa. Saadakseen ruokapalaset, täytyy lemmikin jyrsiä reunaa pois.
Viimeksi kun ostimme ison säkillisen Mörttiä, sen mukana tuli - ei vain mainos - rehulauta itse! Sen mukana tuli myös Lantmännen-rehupellettejä, kasvispohjaisia pellettejä, jotka ovat mitoiltaan juuri sopivia laudan koloihin. Koska lauta koostuu kahdesta osasta, ne on tarkoitus yhdistää ristikoksi, kokeilimme ensin antaa molemmille hamstereille oman laudan. Hilmaa se ei kiinnostanut, Loviisa nyppi laudan päistä helposti irti saatavat pelletit. Otin laudan Hilmalta pois ja kokosin sen Loviisalle.


Tältä se rehulauta näyttää koottuna. Siinä näkyvät nuo kolot ja pelletit, jotka sopivat melko naftisti koloihin, ne pysyvät siellä eivätkä valu mihinkään. Lauta itse on käsittelemätöntä haapalautaa.


"Mutta mikäs se tämä on? Ruokaa!"


"Sehän pitää heti viedä pois kuleksimasta, orpo pieni ruuanpalanen. Noh, mikset sinä lähde irti siitä?"


"Kokeillaas toista lähestymistapaa."


"Oi aarteeni!"

Saa nähdä miten kauan tuo rehulauta Loviisaa kiinnostaa, nyt kun se on nyppinyt siitä ne helposti irtoavat päätypelletit pois. Lähteekö se jyrsimään lautaa vai viitsiikö meidän pilalle lellitty ja helpolle ruualle opetettu diivamme nähdä edes sitä vertaa vaivaa? Jäämme seurailemaan tilannetta.

3 kommenttia:

imlacking kirjoitti...

Meidän neitiä vois kiinnostaa kans tommonen :D. Se on kyllä niin utelias tyyppi kun olla vaan voi. Meidän herrat taas saattaa vähän käydä jotain katsomassa ja menevät takas mökkiin :D.

Sirpa kirjoitti...

Valitettavasti en kyllä tiedä, mistä näitä rehulautoja saa, ellei halua ostaa 100 litran Mörtti-säkkiä... Varmaan joistain lemmikkiliikkeistä voisi ainakin kysyä. Saattavat kuitenkin olla aika hintavia, tällaista juttua luin SHY:n foorumilta.

ammie kirjoitti...

"Sehän pitää heti viedä pois kuleksimasta, orpo pieni ruuanpalanen."

Ja oli kyllä naurussa pitelemistä. :D