20.8.10

Hamsterinäyttely 29.8.10 Hyvinkäällä

Ensi viikon sunnuntaina 29.8. SHY järjestää hamsterinäyttelyt Hyvinkäällä (kutsu), Vanhan Villatehtaan tiloissa. Samaan aikaan siellä on myös V.I.P-lemmikkimessut klo 11-18. Liput tapahtumaan ovat 6 euroa aikuisilta, 3 euroa lapsilta ja perhelippu 12 euroa. Aikatauluista poiketen hamsterien arvostelu alkaa kuitenkin jo klo 10 ja hamsterien omistajien pitäisikin olla paikalla jo mieluusti klo 9, jolloin näyttelynumeroiden jako alkaa.

Hamstereita on ilmoitettu todella paljon mukaan, syyrialaisia on pelkästään ulkomuotoluokissa toista sataa. Onneksi syyrialaisille on saatu kaksi ulkomuototuomaria. Lemmikkiluokissakin on isot eläinmäärät, syyrialaisia enemmän, kääpiöitä vähän vähemmän ja lemmikkiluokkiakin on tasailtu tuomarien välillä niin että molemmilla tuomareilla on suunnilleen saman verran eläimiä arvosteltavana.

Itse onnistuin taas nappaamaan sihteerinakin itselleni, toimin lemmikkikääpiöiden tuomarin Martina Muntherin (joka on muuten myös Hilman kasvattaja) sihteerinä. Martina tuomaroi lemmikkikääpiöt, lasten lemmikit ja lemmikkisyyrialaisista nuoret. Niin että minä olen se, joka Martinan pöydässä kirjoittaa kynä savuten lomakkeita ja juttelemaan saa tulla aina kun en ole kynän varressa.
Meiltä on Loviisa ilmoitettu sekä lemmikki- että ulkomuotoluokkaan, joten sekin on paikan päällä ja tauoilla voin varmasti esitellä sitä, jos jotakuta kiinnostaa nähdä tämän blogin päätähti livenä. Loviisa menee hunaja umborouksena ei-standardiluokkaan, jonka tuomaroi Heidi Harju.
Voin jo sieluni silmin nähdä, mitä arvostelukaavakkeessa ainakin tulee lukemaan: "takapainoinen". Meidän Loviisa nimittäin muistuttaa erehdyttävästi päärynää, persus on iso ja etupää kapeampi. Syyrialaisen tulisi olla tasapaksu. Ulkomuotoluokasta en siis odota ihmeitä ja kun noita lemmikkisyyrialaisiakin on kovin paljon, en oikein jaksa uskoa Loviisan erottuvan joukosta niin edukseen, että sijoituksen saisi. Toivossa on tietysti hyvä elää ja sittenhän sen näkee.

Ulkomuoto- ja lemmikkiluokkien lisäksi SHY järjestää myös hamstereiden parikilpailun, hamstrauskilpailut sekä leikkimielisen pehmolelukilpailun, johon ovat kaikki pehmolelut tervetulleita niin kauan kuin pehmon omistaja on alle 12-vuotias.

Tässä vielä kartta näyttelypaikalle, joka on siis Kankurinkatu 4-6.

© Google Maps

Ei kommentteja: