29.8.10

Hyvinkään tunnelmat

No niin, olemme kotiutuneet Loviisan kanssa hyvissä ruumiin ja sielun voimissa. Kiitokset taas Saanalle paluukyydistä ja muille tamperelaisille matkaseurasta, kivaa oli. Ja tietysti SHY:lle ja kaikille näyttelyitä järjestäneille henkilöille niistä näyttelyistä, kaikki järjestelyt sujuivat vallan moitteettomasti minun näkökulmastani.
Huhkin todellakin Martina Muntherin sihteerinä koko päivän. Martina tuomaroi nuoren lemmikkisyyrialaiset, lemmikkikääpiöt ja lasten lemmikkiluokan. Arvosteltavaa siis riitti ja kaikki lajit tuli nähtyä lähietäisyydeltä, vaikka campbellejä ja kiinankääpiöitä oli lemmikkiluokissa todella vähän, vain muutamia yksilöitä. Nuorissa syyrialaisissa oli Martinan mukaan poikkeuksellisen paljon kipakoita yksilöitä, useampi tarjoili hampaita boksista otettaessa ja muutenkin jännitystä oli ilmassa. Kääpiöpuolella sitten oli todella upealuonteisia hamstereita ja sain kirjoittaa kaavakkeeseen toisen jälkeen ylistyssanoja käsiteltävyydestä.

Loviisa oli ollut aamulla melko helppo saada kaiveltua boksiinsa. Se oli kuuden aikoihin vielä hereillä ihmettelemässä, että mitä minä könyän pystyyn siihen aikaan. Eikä se ollut vielä ehtinyt kauaa nukkua mökissään kun tulin sitä pakkaamaan. Näyttelyissä sen unenlahjat olivat mielettömät, sain ihan tosissani tökkiä sitä hereille kun halusin esitellä sitä kasvattajalle ja parille muulle. Ja kiima sillä oli, todella muheva kiima. Ei tuomarin tarvinnut kuin vähän koskea, kun se jo tönötti häntä pystyssä. Haju oli myös sen mukainen, kiva kun oma hamsteri on se löyhkääjä, joka haisee parin metrin päähän tuomaripöydältä... Noo, sellaista se naarashamsterin elämä on.

Kivat arvostelut Loviisa sai myös. Ne ovat tässä.
LEMMIKKILUOKKA (tuomari Saana Kankare)
Arvosana: erittäin hyvä +
Yleiskunto: tuoksahtaa hieman väkevältä =) Kuolaa. Isokokoinen, varottava kuitenkin lihomista!
Turkki: iho hilseilee. Turkki oikein mukavassa kunnossa.
Korvat, silmät, hampaat: hampaat kunnossa
Kynnet: yksi leikattu suoneen (pakko huomauttaa, että liekö Loviisa itse repinyt jossain, koska minä en ole sille saksia näyttänyt)
Käsiteltävyys: nauttii rapsutuksista! (no se kiima...) Hermostunut. Söpöilee selälleen käännettäessä.
Yleisvaikutelma: aika näpsäkkä täti.

Lemmikkiluokasta ei sitten tullut mitään palkintoa, vaikka arvostelu olikin näin hieno ja arvosanakin oli kiva. Syyrialaisten lemmikkiluokassa oli kuitenkin todella paljon hamstereita, kai yli 80 kappaletta, joten joukosta erottuminen olisi vaatinut muutakin mieleenpainuvaa kuin hajun.

ULKOMUOTOLUOKKA (tuomari Heidi Harju)
Arvosana: hyvä +
L1-merkintä
Häntä: suora
Väri (tuomarin mielipide, ei vaikuta ei-standardeilla arvosanaan tai sijoittumiseen: kaunis pinkki sävy, värimerkit saisivat olla selkeämmät. Umborous saisi olla huomattavasti voimakkaampi.
Pää, silmät, korvat: luisu ja erottuva kuono-osa, muutoin kaunis ja voimakas pää, kauniit silmät, kauniisti asettuneet korvat
Tyyppi: kapeat hartiat
Koko: erinomainen, ei saa olla yhtään suurempi
Turkki: melko tiheä ja lyhyt, mutta runsaasti pitkiä karvoja joukossa
Kunto: turhan tuhti
Luonne: hyvä.

Loviisa yllätti ulkomuotoluokassa olemalla tuomarin suosikki! En uskonut sen saavan mitään, joten ts oli ihan miellyttävä yllätys. Ja pienimuotoiselle kuntokuurille Loviisa siis joutuu jatkossa, ettei pulskistu ainakaan enempää. 200 grammaa ei ole tavoitepaino.

Täsä vähän kuvia.

Minskin Soma-Sarlotta pesäaineksia kasaamassa mieluisaksi keoksi.


Katariinan veli Tico edusti lasten lemmikissä veteraaniherran tyyneydellä. Kuva ei tee Ticolle oikeutta, se oli iästään huolimatta (20kk) varsin mukavassa kunnossa ja sai myös hyvät arvostelut.


Joku helmiäisvärinen talvikko ulkomuototuomarin pöydällä. Oli suloinen tapaus!


Loviisalle maistuu uni!


Töpäkkä normaalinvärinen talvikko ulkomuototuomarin käsissä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voih... laihiksellekko tässä nyt joutuukin,Loviisa varmaan tuumii.
-MUR-MUR-

Sirpa kirjoitti...

Kyllä näin ikävästi on asiat, että herkkuhanat laitetaan tiukemmalle. Mutta onhan lohtuna sentään se että pääsee varmasti jaloittelemaan joka päivä!

Anonyymi kirjoitti...

No,se kuulostaa jo paremmalta.On kivaa olla stressin-poistaja-hamsu!
-MUR-MUR-