9.2.14

Moriartyn ensikuvia

Tänään tutustuminen jatkui ja Sirpa pääsi kesyttämään Moriartya. Itselläni on vähän flunssaa, joten hommakseni jäi vauhdikkaan herrasmiehemme kuvaaminen. Tässäpä siis ensimmäisiä enemmän tai vähemmän onnistuneita valokuvia uudesta tulokkaastamme.


Kättä enemmän kiinnostivat mahdollisuudet dunasta pois pääsyyn, joten seuraavat kuvat ovatkin sitten turvallisesta kotidunasta.Ilmeisesti illan aktiviteetit olivat tarpeeksi jännittäviä ja väsyttäviä, sillä Moriarty päätti käpertyä torkkumaan paljaan taivaan alle. Kieltämättä ainakin minua huolestutti tälläinen, koska ensi kertaa näemme tälläistä syyrialaisilla. Perttihän (roborovski) meillä kasasi itselleen pesän vapaan taivaan alle. Aika varmaan näyttää, onko kyse siitä, että Moriarty on vielä poikanen, vai vain vapaudenhaluinen poikamies kuten Perttikin.Kertaakaan ei ole muuten Moriarty kiroillut tänään, joten ilmeisesti henkilökunnan palvelualttius täyttää brittiherran standardit.

Ps. Moriarty joutui myös puntarille: 88 grammaa. Se on hyvin samankokoinen kuin Loviisa aikoinaan.

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Sukuvika se on tuokin, tuo taivasalla nukkuminen ;) oli pahvimökkiä ja kilometrin verran paperia joista tehdä pesä mutta ei, paperit lytätään kasaan ja mökki on tyhjillään...tuolla ne siskokset kuorsasivat aamulla taivasalla yhtenä hamsterimattona. Huvitti tuo kiroiluvideo, tänä aamuna siskolikat nimittäin keksivät kuorokiroilun salat. Se tapahtuu niin että kokoonnutaan aamupuurolle ja noidutaan siinä syömisen ohessa. Suu täyteen ruokaa ja sitten kajautetaan ärräpäät ilmoille. Ilmeisesti ruuan laatu ei miellyttänyt annetusta palautteesta päätellen...

Sirpa kirjoitti...

No niin, Moriarty on päiväksi vetäytynyt jonnekin suojaan nukkumaan, mutta lakanat se unohti ison mökin alle. Tai voi se tietysti olla siellä jossain paperikasan seassa piilossa. Ruoka on maittanut hyvin, aamulla oli tuoreruokakuppi nuoltu puhtaaksi. Ja tosiaan märinöitä ei eilen kuulunut, mutta aloinkin vasta siivota ja käsitellä siinä vaiheessa kun Mori oli jo hereillä ja pirteä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Osaatteko suositella hyvää eläinlääkäriä hamsterille Tampereelta? Itselläni ei ole aiempaa kokemusta eläinlääkäreistä niin siksi kyselen vinkkiä.

Sirpa kirjoitti...

Anonyymi, en kyllä nyt just osaa oikein sanoa. Tuhatjalassa kävimme Janen kanssa nyt viimeksi (kun se oli ilta-aikaan ainoa paikka, joka oli auki) ja siellä sattui olemaan kyllä ihan asiantuntevan oloinen lääkäri. Nimeä en muista, kai se noissa papereissa joissain olisi.
Entisessä Veterissä, nykyisin Animagissa on tullut käytyä myös ja vaikka siellä ei enää taida olla yhtään lääkäriä, joka olisi aivan erityisesti pikkujyrsijöihin erikoistunut, hoito on onnistunut muiltakin.
Ja nyt Janen tapauksen yhteydessä Tuhatjalassa suositeltiin ottamaan yhteyttä Nokian pieneläinklinikalle, jos olisimme halunneet Janen leikkauttaa. Siellä kuulemma leikataan näitä pikkujyrsijöitäkin, Tuhatjalassa ei olisi onnistunut. Oletan siis, että Nokialla olisi sitten asiantuntemusta erityisesti näiden hieman eksoottistempien lemmikkien hoidossa, mutten ole käynyt siellä itse koskaan eläinten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä olette tuosta Furplast Duna Fun -asumuksesta? Onko käyttökelpoinen, voisiko oma hamsunne sellaisessa asua?

Sirpa kirjoitti...

Anonyymi, en ole itse tutustunut tuohon Ferplast Duna Funiin, en ole tainnut koskaan nähdä sitä missään lemmikkiliikkeissäkään. Netistä kyllä löysin kuvia. Kai sitä voisi käyttää. Nähtävästi sitä on tarjolla ainakin kahta kokoa, 55*47 cm ja 71*46 cm. Pienempi sopii kääpiöille, isompi on nipin napin syyrialaisille sopiva. Tosin itse käytän mieluummin mahdollisimman suuria asumuksia, syyrialaista en siis asuttaisi edes tuossa isossa. Toisaalta kääpiöistä ainakaan talvikot eivät yleensä ole mitään kiipeilyihmeitä, joten niillä voivat nuo kiipeilymahdollisuudet mennä vähän hukkaan.

Ilmanvaihto noissa on varmasti parempi kuin perusdunassa, kun siinä välissä on kalteria. Iso, kokonaan aukeava kattokalteri on myös plussaa. Isomman dunan pohjan korkeus on tietojen mukaan 16 senttiä, mielestäni aika korkea, joten sen luulisi pitävän enimmät kuivikkeet sisällään vaikka olisi vähän innokkaampikin kaivelija. Muoviosien ongelma on aina se, että niistä pääsee ahkera jyrsijä läpi, meillähän siitä on jonkinlaista kokemusta muovidunan pohjan kanssa...

Jos olet tuollaita hankkimassa, niin kannattaa tarkistaa kalteriväli, että se on tarpeeksi pieni pitämään hamsterin sisällä. Syyrialaisella pitäisi olla maksimissaan 1 cm, kääpiöillä muistaakseni muutaman millin pienempi. Jos syyrialaista aiot isommassa asuttaa, kannattaa tarkistaa tuon putken läpimitta, että se on tarpeeksi iso ettei edespullea hamsteri voi jäädä kiinni mutkien kohdalle. Ja paketissa mukana tuleva muovipesä kannattaa vaihtaa pahviseen tai puiseen, muovipesiä ei suositella, koska niiden sisälle kondensoituu kosteutta.

imlacking kirjoitti...

Kyllä meillä muistaakseni ainakin pikkasena jotkut hamsut on nukahtaneet ihan johonkin nurkkaan ja taivasalle.

Sitten vanhempana on ainakin 3-4 hamsua alkaneet nukkua yhtäkkiä ulkona mökistä. Yksi teki itselleen oikein kolon (mies sano poteroksi) johon asettua. Sen jälkeen ei mennyt edes kovin kauan, kun se hamsteri kuoli. En tiedä oisko siinä ollut jotain sellaista, että se tiesi kuinka "lähtö on lähellä".

imlacking kirjoitti...

Meillä on nyt uusi uroshamsu, niin se nukkui ensimmäisen yön taivasalla, en sitten tiedä oliko mökissä jotai vikana :D. Tosin nyt se on kyllä siellä jo viihtynyt.