23.7.11

Huh hellettä!

No, tänään ei ole ihan niin kuuma kuin tässä joinain päivinä on ollut, mutta lämmintä piisaa silti omiksi tarpeiksi ja hamstereiden mielestä todennäköisesti liiaksikin. Tuttua juttua jo viime kesältä, jolloin kehittelimme juttuja pitääksemme hamsulaiset viileinä. Tänä vuonna ei Tampereen asunnon lämpötila ole noussut vielä samoihin lukemiin kuin viime vuonna, 27C näyttäisi olevan korkeinta, mitä viimeisimmän kuukauden aikana on mitattu. Paljon sekin on toki.

Loviisaa ei ole vielä tänä vuonna kiikutettu häkkivarastoon päiväksi, vaan Karri on viilentänyt sen asumusta muilla keinoilla. Työhuoneessa (jota ei nyt käytetä, koska minä olen viikot muualla) on verhot olleet kiinni kesäkuusta lähtien, ne blokkaavat aurinkoa ainakin jossain määrin. Terran päällä majailee jäädytettyjä vesipulloja ja puruihin on haudattu pakastimessa olleita kiviä. Terrassa ei ole ollut nyt lämpötila-anturia, kun sille kävi vähän huonosti, mutta lämpömittari majailee terran päällä. Eilisiltanakin siinä oli vain noin 22 astetta.

Pertti on siinä onnellisessa tilanteessa, että se asustelee Nukarilla, missä on suht vilpoisena pysyvä omakotitalo. Pahimpina päivänä makuuhuoneen lämpötila oli 25 astetta, mutta se laski siitä sitten yön aikana. Verhot sielläkin ovat kiinni päiväsaikaan ja viikonlopuksi nostin dunan tasolta lattialle, lattiatasossa kun on viileämpää.

Helteet on tietysti kiva juttu kun talvi oli niin kylmä ja luminen, mutta näiden karvakaverien takia sitä odottaa innolla vähän viileämpiä kelejä. Toivottavasti muidenkin hamsterit ovat selvinneet helteistä hyvin.

Ei kommentteja: