19.7.11

Paholais-Pertti päätyy kohta lasipurkkiin

On kieltämättä valaisevaa, mutta väsyttävää yrittää nukkua yönsä samassa huoneessa hamsterin kanssa. Tampereellahan meidän hamsterit ovat työhuoneessa ja ovat saaneet mellastaa siellä miten haluavat ilman että se sanottavasti häiritsee meitä. Ei ole tietenkään mitään uutta, että herään yöllä Pertin telmuamiseen ja tungen tulpat korviin ollakseni välittämättä metelistä.

Viime yönä lojuin kuitenkin puolinukuksissa ihan muuten vain ja havahduin jyrsimisääniin. Ne kuulostivat pahemmilta kuin pelkän pahvin jyrsiminen, joten hiljaa pystyyn, taskulamppu ojoon ja katsomaan, mitä se jätkä tekee.
Pertti jukoliste jyrsii dunaansa! Samalla tavalla kuin Loviisa yrittäessään nakertaa itselleen pakoreittiä. Se on kaivanut yhdestä nurkasta purut pois ja onnessaan munakennon alla jäkertää itselleen kulkuaukkoa. Kiittämätön otus, sillä on paljon virikkeitä ja isonlainen duna ja herra jyrsii dunaansa! Hätäapuna käänsin dunan toisin päin ja annoin vähän lisää ruokaa, mutta koko loppuyö meni siinä, että kuuntelin toisella korvalla dunasta kuuluvia ääniä. Ja eikös Pertti alkanut jyrsiä munakennoa, josta luonnollisesti kuuluu samanlainen nakerrusääni...

En kyllä ymmärrä, onko tässä kesässä jotain ihmeellistä kun isossa dunassa on ollut kaksi syyrialaista ja pikkudunassakin Hilma eikä kukaan näistä ole järsinyt itseään läpi dunan pohjasta. Sitten tulee Loviisa ja Pertti, kumpikin on hampaineen dunaparan kimpussa.
Otsikon lasipurkki viittaa luonnollisesti lasiterraarioon, jota meillä ei ole kuin yksi kappale ja sitä hallinnoi Loviisa. Mutta saisihan niitä ostettua joko uutena tai käytettynäkin.
Okei, näissä Gabberin dunissa on tuo ongelma, että pohja ei ole tasainen, kuten noista Loviisan karkuaukkokuvista näkee. Reunoilla on tuollainen ylimääräinen taite, johon saa kätevästi sisäpuolelta hampaat upotettua. Viikonloppuna näin Turtolan Faunattaressa käsittääkseni Savicin dunia, joiden pohjalaatikko oli ihan sileä ja luulen sen olevan fiksumpi vaihtoehto. Harmi vain että tuon ison dunan kokoista (95*50 cm) dunaa en ole nähnyt muilla valmistajilla, en ainakaan sellaista, jossa olisi hamsterikokoinen kalteri. Lasiterraarion etuna kuitenkin on sen siistimpi ulkoasu hampaankestävyyden lisäksi, mutta toisaalta niiden liikuttelu on vaikeampaa, koska ne ovat painavia, särkyviä eikä niitä saa osiin.

2 kommenttia:

A kirjoitti...

Kuin se yhtäkkiä dunaa jyrsii, ku meillä asui noin kuukauden ennen teille muuttoaan flätissä. :O
Eikä muuten oo mulla ollut yhtäkään asumustaan syövää roboa.

Sirpa kirjoitti...

Jaa-a, hyvä kysymys... Minulla on selkeästi huono vaikutus hamstereihin :) Eilisiltana se oli paljon kiireisempi koivunoksan ja vessapaperin kanssa touhutessaan, joten ehkä sillä toissailtana vain oli tylsää.