14.12.11

Pertti-murheita

Pertti on jo jonkin aikaa pitänyt silloin tällöin vinkuvaa ääntä hengittäessään. Yleensä se on kuulunut nukkuessa, mutta joskus vähän muulloinkin. Viime aikoina se on vain lisääntynyt.
Kaivelin infoa Hamsteriyhdistyksen foorumista ja yhdestä viestiketjusta löytyi ihan äänitodistetta siitä, miten hieman vanhempi talvikko pitää tismalleen samanlaista ääntä. Asiantuntija antoi vastaukseksi, ettei ainakaan talvikoiden kohdalla ole syytä huoleen, varsinkin nukkuessaan ne saattavat sellaista ääntä pitää. Niinpä en kantanut suurempaa huolta Pertin vinkumisesta, vaikka se onkin robo. Ja muuten se on ollut oma vauhdikas itsensä.

Mietin kyllä sitäkin vaihtoehtoa, että jos Pertin duna on lähellä ikkunaa ja ikkunasta vetää sen verran, että pikkuherra on saanut kylmää ja vilustunut. Vinkuminen on nimittäin alkanut nyt vasta syksyllä ilmojen kylmetessä ja sen jälkeen kun rymsteerasimme hamsterihuonetta uuteen uskoon ja siirsimme Pertin dunan alla olleen lipaston toiselle seinustalle, lähemmäs ikkunaa. Ehkä meidän täytyy siirtää lipastoa ja dunaa vähän kauemmas, sitten kuitenkin.

Nyt aamulla (olen tällä hetkellä taas Nukarilla/Helsingissä) mieheltä viestiä, että ovat menossa Pertin kanssa eläinlääkäriin. Pertti oli vaikuttanut illalla liian rauhalliselta ja jollain tavoin ahdistuneelta ja hengitys oli edelleen vinkunut, kuulemma hieman toisella tavalla kuin aiemmin. Karri soitti päivystykseen, varasi tälle aamulle ajan sieltä ja ovat nyt juuri poliklinikalla odottelemassa. Luonnollisesti Pertti pöheltää kuljetusboksissaan ihan normaalisti eikä pidä minkäänlaista ylimääräistä ääntä...

Karrin pikkuveli oli lähtenyt aamulla hamsteritaksiksi, kun minä olen tosiaan poissa Tampereelta ja auto samoin. Olisihan toki taksilla päässyt, mutta halvempi se näin. Olisi kuulemma ollut valmis lähtemään yölläkin kyytimään, jos olisi ollut kiiretilanne. Hienoa, että apua löytyy siitäkin suunnasta.

5 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Voi Pertti. :/ Toivottavasti on vain räkää putkissa tai jotain muuta ei-niin-vakavaa. Ja tietenkin sitä pitää terveyden perikuvaa esittää kun eläinlääkäriin pääsee...

Sirpa kirjoitti...

Pertti oli tosiaan ainakin esittänyt terveyden perikuvaa eläinlääkärille, joka ei ollut osannut sitten varmaksi sanoa, että onko mitään vikaa ja jos on, niin mitä. Varmuuden vuoksi sai nestemäistä antibioottia kokeiltavaksi, jos kyse on tosiaan jostain tulehduksesta. En tiedä lääkkeen nimeä, mutta jotenkin on sellainen kutina, että jos haistan sitä litkua, tunnen vieläkin kissankynnet nahoissani... Laittelin asiasta mailia jo Pertin edelliselle omistajalle, jolla on roboja ollut enemmänkin ja kyselin hänen kokemuksiaan vastaavista vinkuroboista.

Narukerä kirjoitti...

Toivottavasti kyse ei ole flunssasta. Paljon tsemppejä pikkurobolle.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana DI!,ei voi muuta sanoa! Ja pikkuveli myös!
Toipumis-terveisiä Pertille!
-MUR-MUR-

Sirpa kirjoitti...

Jotain positiivista: ensimmäinen kerta toistaiseksi kun eläinlääkäristä tullaan takaisin elävän hamsterin kanssa...