15.12.11

Pertti-päivitystä

Päivän aikana Pertti oli pistellyt poskeensa myös eläinlääkäristä saadun antibiootin ovelasti popcorniin imeytettynä versiona. Myös muu tuoreruoka oli kelvannut, joten ruokahalu ei Pertiltä ollut kadonnut missään vaiheessa.

Varmuuden vuoksi säädin myös huoneen patteria vähän lämpimämmäksi niin, että lämpötila Pertin dunan päällä ja sisällä sai nostettua asteen tuonne 22-23 asteeseen.

Siivotessani dunaa Pertti vaikutti varsin aktiiviselta ja muutenkin vähemmän ahdistuneelta kuin eilen yöllä. Yöksi laitoin uuden lääkepopcornin houkuttelemaan Perttiä ja toivoakseni tämä tapa toimii tässä jatkossakin. Voin vain kuvitella minkälainen operaatio olisi yrittää ruutata ruiskulla lääkettä suoraan roborowskin suuhun, kun hädin tuskin saan sitä pyydystettyä kuljetusboksiinsa.

En myöskään ole vielä haudannut epäilystä, että tämä oli Pertin toistaiseksi ovelin juoni karata dunasta tai vähintään päästä huviajelulle. Eikös ne vankilaleffoissakin melkein aina karkaa sieltä sairastuvalta käsin?

2 kommenttia:

Narukerä kirjoitti...

Se antibiootian antaminen ruiskulla noin pienelle on kauheaa, jopa silloin kun eläin on sen verran kipeä ettei oikein jaksa olla aktiivinen. Siinä pitää antaa tippa kerrallaan varovasti niin että robo ehtii niellä itse lääkkeen pienissä osissa. Meidä Evalle piti siten laittaa antibioottia.

Yhdesti aiheutin vahingossa Evalle lääkkeenannossa liian nopealla tahdilla lääkettä, ja hetken se sitä kaki, mutta onneksi sai alas. Säikähdin kamalasti. Se lääke oli parasta antaa kaksin, toinen piti kädessä roboa ja toinen tipautti tipan kerrallaan, antoi robon mussutella ja antoi sitten lipoa toisen tipan.

Onneksi Pertti voi sen verran paremmin, että ruokakin maistuu, ja lääke menee popparin mukana. Tsemppejä vaan pienelle paranemiseen. :) Tuossa ehdin jo huolestua Pertin puolesta hetkeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lääke menee hyvin alas myös imeytettynä mantelijauheeseen tai Yosaan sekoitettuna :)

Elina