16.5.12

Uudesta pikkuhamsterista juttua

Juttelin tuossa pikkutulokkaan kasvattajan kanssa ja hän kertoi, että poikueen isän epäillään olevan luullun cremen sijasta kehnonvärinen keltainen, mikä taas tarkoittaa sitä, että kun se on risteytetty hopeasoopelin kanssa, ollaan tultu vahingossa risteyttäneeksi cremepohjainen väri ja keltainen. Miksi tämä ei ole hyvä juttu, siitä on paljonkin tarinaa SHY:n foorumilla, mutta yleisesti ottaen creme ja keltainen sotkevat toisensa. Jos poikueen isä on siis keltainen, kaikki naaraspoikaset ovat kilpikonnavärisiä, mutta ilmeisesti siis cremen takia kilpikonnalaikkuja ei näy, joten niitä kutsutaan myös nimellä piilokilpikonna.

Noh, meitähän asia ei haittaa, kun emme etsi jalostushamsteria vaan maailman täydellisintä lemmikkiä, väristä viis. Näyttelykäyttöäkään se tuskin haittaa, ainakin jos väri genotyypistä huolimatta näyttää hyvältä ja toisaalta hamsterin arvostelussa on paljon muitakin kohtia kuin väri. Minua vain naurattaa kovin kun tähän mennessä meidän kaikki syyrialaiset ovat olleet nimenomaan keltapohjaisia, Karamelli selkeä musta valkokirjokilpikonna, Katariina kyyhkynharmaa-hunaja ja Loviisa hunaja umborous. Lisäksi 2010 PetExpossa brittituomarit kertoivat, että keltapohjaiset värit ja aivan erityisesti naaraat ovat luonteeltaan vähän napakampia kuin muut. Nyt siis piti saada ihan vain cremepohjainen "lässykkähamsteri", mutta jos isä on keltainen, niin kilpikonnahan tuokin on, näkyi se tai ei. Keltasukuiset värit tai ainakin keltaista kantavat hamsterit taitavat olla meidän kohtalo! Toisaalta, ei meillä ole ollut valittamista yhdenkään syyrialaisemme luonteessa vaikka ne eivät ehkä olekaan sieltä helpoimmasta päästä. Jos haluaisimme helpon syyrialaisen, ottaisimme uroksen, mutta nämä naaraat ovat toistaiseksi olleet varsinaisia persoonia.

Pikkusintille pitäisi myös keksiä kutsumanimi ja kun nuo muut syyrialaiset Karamellia lukuunottamatta ovat olleet nimetty kuningattarien mukaan, niin tällekin pitäisi jokin sellainen keksiä. Silvia, Victoria, Elisabet ja Estelle olivat ensimmäiset helpot ehdotukset, mutta Karri tyrmäsi ne. Minusta kyllä Siri ja Silvia rimmaisivat kivasti keskenään. Tähän mennessä kannatusta on saaneet Margaret (viittaa myös "rautarouva" Margaret Thatcheriin), Sofia ja Hedwig (Karrin sanojen mukaan meidän pikkuisen vaaleissa "silmälaseissa" on jotain pöllömäistä ja Hedwighän on myös Harry Potterin pöllö). Minusta myös Kristiina olisi hyvä ehdotus eikä Cleopatrakaan olisi hullumpi, tosin vähän pitkä. Mutta kutsumanimi julkistetaan sitten vasta kun pikkuinen meille tulee (toivottavasti keksimme jonkin hyvän ennen sitä).

Ei kommentteja: