15.11.08

Ei mikään ituhippi

Ensimmäistä kertaa kokeilin antaa tänään Karamellille lihaa. Enkä suinkaan mitä tahansa lihaa vaan naudan palapaistia, tosin vain pienen murenan. Ruokintaohjeissahan kehotetaan antamaan lihatuotteita kerran tai pari viikossa, mutta Karamellin eläinperäiset sapuskat ovat tähän asti olleet lähinnä mikroskooppinen palanen juustoa tai ripaus maitorahkaa. Juusto kelpaa, maitorahkan menekki riippuu vähän päivästä.

Mutta tänään siis ehtaa lihaa! Karamelli ei edes nikotellut kun tunki lihan poskipusseihinsa, ilmeisesti liha oli sen mielestä jees. Netistä löytyy kahta eri ohjetta lihan tarjoilemiseen: kypsennettynä tai raakana. Ilmeisesti kuitenkin kumpanakin voi antaa. Minä annoin kylmästi lihan raakana, sillä jos hamsteri luonnossa syö esimerkiksi kiinni saamiaan hyönteisiä ja toukkia (kuvittelen, että se saattaa näitä popsia suihinsa villinä eläessään), niin tuskin se alkaa väsäillä pesäkoloonsa nuotiota kypsentääkseen toukat.

Yleensä Karamelli ei vie paheksumiaan ruokia edes varastoon vaan jättää ne kuppiinsa. Banaani on paheksuttua ruokaa, siihen se ei ole suostunut edes koskemaan. Rusinatkaan eivät kelpaa ainakaan ruokakupista, jos niitä ripottelee häkkiin, se saattaa haksahtaa viemään ne varastoonsa.
Saksanpähkinä on suurta herkkua, tietysti, ainahan kaikki rasvainen maistuu hyvältä. Terästän pähkinöillä Karamellin siemensekoitusta, josta se kyllä tykkää nyppiä talteen vain ne jutut, mistä itse tykkää. Pitäisi joskus varmaan punnita Karamelli ja alkaa seurailla sen painoa, niin näkisi luotettavasti onko ruokavalio oikeansuuntainen.
Muita herkkuja ovat myös salaatti ja ostamani sinimailasen idut. Joo, naurakaa pois, me syötämme hamsterille ituja! Joku kerta kaupassa käydessäni tuli mieleen, että jos kassaneidit seurailevat ihmisten ostoksia, niin pääsin varmaan jollekin weirdo-listalle: pieni purkki lapsille tarkoitettua omena-ananas-Bonaa, pienin löytämäni kukkakaali, pienin löytämäni parsakaali, näkkileipää, pieni pussillinen saksanpähkinöitä, ituja, yksi porkkana ja yksi päärynä (pieni!). Olisinpa vielä ostanut 25 grammaa jauhelihaa...

Mietin muuten joskus, että jos hamsterille kerran voi antaa esimerkiksi voikukan lehtiä ja muutenkin tuoreita kasveja, niin mitä jos sille kasvattaisi esimerkiksi kauraa? Vähän samaan malliin kuin kissoille, mutta jos sitten leikkaisi korret poikki ja tarjoilisi tuoresalaattina Karamellille?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiintoisa ajatus tuo hamsterin punnitseminen... mites meinaat toteuttaa käytännössä sen tempun?
-M-

Sirpale kirjoitti...

Salainen ase on sellainen keittiövaaka, jolla nyt luulisi ehkä kymmenen gramman tarkkuudella saavan painon. Ajattelin, että lykkään Karamellin johonkin sopivankokoiseen pahvilaatikkoon ja punnitsen sen siinä ja sitten vähennän laatikon painon. Se ei välttämättä ihan hirveän tarkkaa lukemaa anna (varsinkin jos ja kun elukka kuitenkin elämöi siellä laatikossa) kun se vaaka ei ole digitaalinen, mutta noin suunnilleen.

Mirka kirjoitti...

Lisää kuvia Karamellista!

Nimim. Söpöläisen fani