11.11.08

Suursiivo

Tänään vietettiin suursiivouspäivää pitkästä aikaa. Kuten aikaisemmin kirjoitin, ei tuon uuden kuivikkeen, pissapotan ja isomman dunan aikana ole ollut läheskään niin suurta tarvetta siivoukselle kuin aikaisemmin. Hamsterin papanat ovat aika kuivaa ja siten hajutonta tavaraa, se on pissa mikä haiskahtaa ja niinpä suurimmat hajut ovat häipyneet potan siivoamisella. Ja säännöllisesti olen tyhjentänyt myös mökin sisällön, josta löytyvät ruokavarastot ja ne papanat. Näillä ollaan pärjätty melkein kuukausi eikä nytkään ainakaan hajun perusteella olisi vielä tarvinnut kiirehtiä siivoamista.

Mutta viis siitä, nostin Karamellin taas kuljetusboksiinsa ja aloin hommiin. Tyhjensin purut roskikseen, siinä toimii hyvänä apuna veljen tekemä metallinen pesäkoppi, jossa on vähän liian pieni suuaukko Karamellille, mutta joka on ihan oivallinen vehje purujen kauhomiseen. Joo, olisi minulla kukkalapiokin jossain, mutten tiedä missä.
Dunan läpinäkyvän yläosan pyyhin vain sisältä ja ulkoa kostealla rätillä ja kuivasin. Alaosa sai kylpyhuoneessa mäntysuopa-tiskiharja-käsittelyn. Vaikka se onkin iso, niin se on aika kätevä käsitellä kyllä pestessä. Sen jälkeen huolellinen kuivaus. Pesämökki sai myös kosteapyyhinnän, vaihdoin juomapulloon veden ja puruja pesään. Puruja muuten kannattaa laittaa aika reilusti, ne näyttävät painuvan jonkin verran kasaan hamsterin tampatessa pitkin häkkiään.
Laitoin samalla häkin sisustusta vähän uusiksi, alla on kuva ensimmäisestä yritelmästä, mutta kuvassa oleva pahvirulla sai paikan mökin takaa, juoksupyörä peri rullan paikan ja juoksupyörän paikalle tuli pahvilaatikko ja heinäpesä. Sitten ei muuta kuin ruuat kuppiin, katto päälle ja hamsteri sisään ihmettelemään.

Heinäpesästä puheenollen, Karamelli ei ole oikein tajunnut heinäpesän ideaa, siis sitä, että sitäkin voi jyrsiä ja siitä voi nyhtää heinää. Heinäpesä oli kuitenkin Karamellin virikkeenä tänään siellä kuljetushäkissä ja siellä hiirulainen hoksasi sen syvimmän tarkoituksen. Nyt se tuhoaa sitä suurella innolla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin taas lueskelemaan karamellin kuulumisia. Meillä Taavi ei viiti päiväsaikaan nenäänsä pistää ulos mökistään. Illan hämärissä alkaa sitten mieletön ralli :) No, Taavi on jo kohta eläkeikäinen. Täytti vuoden syyskuussa.

Sirpale kirjoitti...

Juu, ei meilläkään paljon päiväsaikaan ulkoilla. Käännetään korkeintaan kylkeä. Illalla tuossa kuuden aikaan Karamelli alkaa heräillä ja se saattaa siinä illan mittaan touhuilla ahkerastikin, mutta yleensä se vetäytyy jossain vaiheessa takaisin nukkumaan. Tai syömään varastojaan. Lähempänä puolta yötä se sitten aktivoituu taas, olemme yleensä silloin jo nukkumassa kyllä. Ainakin aamulla on yleensä laitettu häkkiä uuteen järjestykseen ja ruuat ovat kadonneet kupista, niin että kyllä se hereillä on yöaikaan :)