4.11.08

Siivouspäivä

Joko tuo isompi duna, uusi kuivike (Mörtti-Röpö) tai vessa on aiheuttanut sen, että siivoustarve on huomattavasti pienentynyt. Uusi dunahan tuli melkein 3 viikkoa sitten enkä ole vieläkään tehnyt siihen kunnon siivoa eli vaihtanut kaikkia puruja ja pessyt dunaa. Ei ole ollut tarvetta! Ei haise! No, vessa kyllä haiskahti tuossa päivänä muutamana, Karamelli tekee pisunsa sinne, papanat löytyvät pesämökistä. Joo-o, melkoinen elukka, siellä ovat yhdessä mökissä sulassa sovussa niin hamsteri, sapuskat kuin papanatkin! Vessan saa kuitenkin pestyä helposti erikseenkin.

Tänäänkään en tehnyt perusteellista siivoa, otin vain Karamellin pois dunastaan ja siivosin mökin, josta löytyikin melkoinen varasto sapuskaa ja niitä papanoita. Mökki on pohjasta avoin, joten sen siivoaminen käy kätevimmin siten, että nostaa mökin pois ja kaapii sen alla olleet purut ja vessapaperinsuikaleet roskiin ja sitten laittaa tilalle uudet purut, suikaleet ja lopuksi mökin.

Karamelli sai taas vähän lisää seikkailtavaa, vaihdoin hieman tavaroiden paikkaa häkissä. Poistin omenapesän, jota se ei käytä enää nykyisin. Juoksupyörä tuli sen paikalle, heinäpesä juoksupyörän paikalle ja heinäpesän paikalle laitoin vaihteeksi sen onton puunpätkän. Karamelli ei selkeästikään pidä näistä siivouspäivistä, koska se raukka joutuu siivouksen ajaksi kuljetuskoppiinsa. Sieltä se yrittää vimmatusti pois, onneksi siinä onnistumatta. Laitan boksiin yleensä jotain askarreltavaa, ruokaa tai pahviputken tai jotain muuta, mutta tänään ei jaksanut ruokakuppi kiinnostaa. Ja lopputulos siivouksesta on kuitenkin se, että kaikki ruokavarastot on tuhottu ja vähintäänkin nälänhätä uhkaa (niin vissiin...)


Paikallisen kebab-ravintolan rullakebabin laatikko on maailman paras keksintö, ainakin meidän mielestä. Pitkänomainen, sopivankokoinen ja melko järeää pahvia, jota Karamelli ei ole viitsinyt tuhota ihan heti.Tässä näkyvät aika hyvin Karamellin "levikkeet" eli poskipussit täynnä sapuskaa. Ja näkyypä myös Karamellin potta, tuollainen keramiikkaruukku, jonka pohjalla on vähäsen LindoRod-jyrsijähiekkaa ja puruja. Tänne on hyvä tehdä pisut, siitä kertoo se, että kissanhiekkamainen LindoRod paakkuuntuu.

Ei kommentteja: