17.9.09

Yksinäinen viikonloppu edessä

Katariina joutuu olemaan taas peräti kolme yötä yksin, koska minä sekä mies lähdemme viikonloppuna kumpikin tahoillemme reissuun ja tulemme vasta maanantain puolella takaisin. Katariinan pesämökki on siivottu, uutta pesätarvetta on runsaasti, kuivaruokaa on vähintäänkin tarpeeksi, tuoretta = pilaantuvaa ei ole lainkaan ja asensinpa myös toisen vesipullon dunaan. Ihan vain varmuuden vuoksi. Juhannuksenahan olimme vielä nostaneet dunan lattialle, ettei mahdollisen onnistuneen karkaamisyrityksen tuloksena olisi korkealta pudonnut hamsteri. Tällä kertaa taidan luottaa siihen että Katariina pysyy dunassaan. Tai no jaa... Tuohon vipottajaan ei ole kyllä luottamista, kyllä sillä noita ideoita piisaa pienessä päässään. Tällä kertaa ei onneksi tarvitse murehtia mahdollisia helteitä ja niiden aiheuttamaa kuumuusongelmaa.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Käytetäänkö sanaa 'duna' vain pääkaupunkiseudulla vai muuallakin? Kuulostaa niin hassulle. Käytättekö ikinä sanaa häkki? :)

Hyviä viikonloppuja Katariinalle! <3

Sirpale kirjoitti...

Duna ja häkki ovat kaksi eri asiaa, vaikka niitä usein käytetäänkin vähän ristiin. Duna on tuollainen asumus kuin Katariinalla on, muovinen "laatikko", yläosa läpinäkyvä ja irtonainen, päällä on kalterikatto. Häkki puolestaan koostuu suunnilleen samanlaisesta alaosasta, mutta siinä missä dunassa on läpinäkyvä muovi, on häkin yläosa kokonaan metallikalteria. Meidän dunista (iso ja pieni) löytyy tästä blogistakin kuvia, tuo isompi sinipohjainen on Katariinan nykyinen duna. Katariinalla oli kasvattajansa luona häkki, joka vilahtaa tässä kuvassa. Duna ei siis ole mikään pääkaupunkiseutulaisten nimitys, emmehän mekään sieltä ole.