18.6.09

Matkavalmistelut

Katariina joutuu nyt oikeasti olemaan kolme yötä yksin. Eihän siinä muuten mitään, mutta jos tapahtuu jotain tai jos se tylsyyksissään saa päähänsä jotain... Olemme kuitenkin yrittäneet varautua kaikkeen mahdolliseen. Katariinalla on kaksi kupillista siemensekoitusta ja muuta kuivaa ruokaa. Mökki siivottiin eilen kaikista tähteistä.
Vesipulloja on kaksi, kaiken varalta. Otin pois myös kattokaltereista roikkuvat tikapuut, koska molemmissa on metalliosia, joihin Katariina mahdollisesti voisi loukata itsensä, ainakin jos tikkaat sattuisivat putoamaan kokonaan häkkiin Katariinan riehuessa. Jäljellä on yhdet narutikkaat, jotka pudotessaankin olisivat kohtuullisen turvalliset. Juoksupyörä on päällystetty paperilla, mutta niinhän se on aina.

Varauduimme myös karkuruuteen. Näin jo painajaista, että Katariina saa päähänsä esimerkiksi jyrsiä itsensä läpi dunasta, joko päistä tai vesipullojen aukkojen kohdalta tai jostain muualta. Kyllä se muovi lopulta häviää hamsterin hampaille ja nythän sillä on kolme yötä aikaa kaikessa rauhassa touhuta moisen projektin kimpussa. Niinpä Katariinan duna on lattialla, näin se ei ainakaan putoa korkealta.
Lisäksi laitoin hieman ruokaa ja vettä kupissa lattialle, jos sattuu niin ikävästi että se pääseekin dunasta ulos, muttei enää takaisin sisälle. Tässäkin tapauksessa sillä on siis saatavilla ruokaa ja vettä. Pohdiskelin tuossa myös, josko pitäisi työhuoneen ovi sulkea, mutta se jää nähtäväksi. Ehkä tämä on hätävarjelun liioittelua, mutta jos sitten jotain sattuu, niin ei ainakaan näiden takia tarvitse murehtia, että olisi pitänyt, olisi pitänyt...

Kaiken järjen mukaan Katariinan pitäisi siis selvitä tästä lomasta ihan hyvin, mutta eihän sitä tietysti koskaan tiedä, mitä pitkästynyt hamsteri saa päähänsä.

3 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Tää on sympaattinen blogi! <3 Alankin seuraamaan tätä. Hamsterit on niin ihania.

jantta kirjoitti...

Tykkeen blogistasi joten kipasehan noutamassa plakaatti minun blogista :)

Sirpale kirjoitti...

Tervetuloa vain seurailemaan Katariinan edesottamuksia, Inkivääri. Ja ihania... sitä nuo pikkuiset todella ovat!
Ja kiitos-kiitos-kiitos paljon Jantta tunnustuksesta. Tarttee laitella eteenpäin.

Ja väliaikaitiedoitus: Katariina on hengissä eikä dunassa ole hamsterin mentävää aukkoa.