1.6.09

Huh hellettä!

Kesän ensimmäiset helteet onnistuivat nostamaan meidänkin asunnon sisälämpötilan 25 asteeseen tai vähän ylikin. Koska ilma seisoi niin sisällä kuin ulkonakin, ei edes läpituuletus saanut aikaiseksi minkäänlaista viilentävää ilmavirtaa.
Hamsterihan on otus, joka ei kuumasta pidä. Totta kyllä, se asustelee autiomaassa, mutta viettää päivät vilpoisissa maakoloissaan. Niinpä minua huoletti kovasti Katariinan vointi, kun itselläkin oli kuuma. Katariinan duna on kyllä varjossa ja sälekaihtimet olivat kiinni koko päivän, joten auringonpaisteessa duna ei ole. Siitä huolimatta huoneessa oli kuuma.
Ainakin illalla Katariina oli kuitenkin oma pirteä itsensä, onneksi. Ja onneksi myös helteiden on ennustettu loppuvan toistaiseksi tämän päivän jälkeen. Kuitenkin jos kesästä tulee kovinkin kuuma, täytyy keksiä jokin konsti pitää Katariina-parka vähän viileämpänä. Harmi ettei edes vaatehuone pysy viileämpänä. Kylppäriä voisi yrittää kokeilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä hamsteri lämpöä sietää, onhan siellä kolossakin lämmin:)
Lattialla, ikkunan alla voisi olla myös viileä paikka kun taas kylppärissä voi olla melko kosteaa. Siitä hamsu ei välttämättä tykkää.
-M-