16.6.09

Juhannussiivo ja lomapohdintaa

Siivosin eilen Katariinan dunan perusteellisesti ja järjestelin dunan kalustustakin vähän uusiksi. Nyt on sitten tytöllä puhdas koti juhannukseksi.
Juhannus vähän mietityttää, kaveriporukalla on vuokrattu mökki, mutta miehen kanssa vielä arvotaan että lähdemmekö torstai-iltana vai perjantaiaamuna. Tulemme kuitenkin vasta sunnuntaina. Torstaina jos lähdemme, niin Katariina-parka joutuisi olemaan kolme yötä yksin! Kaksi yötähän nyt vielä menee, tai ainakin Karamellilla meni, Katariina ei ole tainnut niinkään pitkää aikaa olla yksin.
Eihän se kolme päivääkään sinänsä paha olisi, tarkistaa että on vettä ja laittaa ehkä toisen vesipullon. Ei sen takia, että vettä kuluisi niin paljon, mutta jos toiseen pulloon tulee jotain vikaa ja se joko ei toimi tai vuotaa tyhjiin. Ruokaakin voi laittaa kahteen kuppiin, riittää varmasti. Tuoreruokaa ei pilaantumisvaaran takia anneta matkan ajaksi lainkaan. Ja hellettähän ei juhannuksena ole odotettavissa, joten sitä ei tarvitse murehtia. Että noin periaatteessa Katariina kyllä pärjäisi.
Mutta sittenkin huolettaa, jos sinä aikana sattuukin jotain odottamatonta. Vesipullo vuotaa, Katariina jää tassustaan kiinni juoksupyörään tai hampaistaan kattokaltereihin tai sairastuu... Ja se on kuitenkin tottunut siihen, että se likimain joka ilta pääsee ulkoilemaan vaatehuoneeseen.
Katariinan mukaanottaminenkaan ei oikein onnistu, koska porukan mukana tulee ainakin yksi koira, ehkä enemmänkin. Vahinkojen riski on liian suuri. Lisäksi ainakin paluumatkan joudumme tekemään junalla ja kannettavaa tavaraa on muutenkin ihan tarpeeksi.

Kesälomaa minulla on onneksi vain viikko ja silloin on auto käytössä, joten tuolloin Katariinan häkkeineen voi ehkä ottaakin mukaan. Kuka kurja on keksinyt lomat?!

3 kommenttia:

Menina kirjoitti...

Karvatit ja loma - siinä vasta pulma ;)
Meillä on onni, että perhettä asuu ihan lähellä ja hoitajiakin siis riittää (kun vain vielä malttaisin olla näistä erossa ;)

Hyvin on meillä aiemmin naksuttimet pärjänneet pari kolme päivää kahdella juomapullolla ja isommalla määrällä ruokaa (ja lepytysherkkuja).
Ainahan tosiaan on tuo riski että jotakin sattuu, mutta riski on todella pieni jos vaan hamsu ei pääse ulos asumuksestaan ja se on sisustettu turvalliseksi/auringolta suojassa.
Meillä on tuolla kääpiöllä umpinainen juoksupyörä - en tiedä tehdäänkö noita syrkeillekin? Jotkut pujottelevat pahvia pyörän pinnojen väleistä.

Oikein hyvää (ja huoletonta) Juhannusta! :)

Menina kirjoitti...

P.S. Tässä myös yksi vaihtoehto: http://www.kolumbus.fi/satumetsan/docs/lomahoito.html

Sirpale kirjoitti...

Oi hitsi, kiitos Menina! Muistelin jostain lukeneeni jonkun tarjoavan hamstereille lomahoitoa, mutten mitenkään muistanut että kuka ja missä... Satumetsähän se olikin! Täytyy ottaa varmaankin yhteyttä.