9.10.10

Avoin kirje

Arvoisa neiti Loviisa III,
Päätimme lähestyä sinua näin avoimella kirjeellä, sillä tiedämmehän miten moderni hamsteri sinä olet ja pidät kovasti läppäreistä ja internet-surffailusta. Lukutaidostasi emme ole varmoja, mutta tarvittaessa luemme kirjeen sinulle ääneen.

Kirje koskee nukkumis- ja heräämisaikojasi ja niiden suhdetta meidän nukkumaanmenoaikoihin. Tiedostamme tietysti, että olet yöeläin ja näin kuuluukin olla. Emme haluaisikaan päivällä aktiivista hamsteria! Silti meistä tuntuu todella ikävältä, että vielä ennen puolta yötä, vaikka oletkin jo hereillä ja aktiivinen, et halua tulla vapaaehtoisesti pois dunastasi. Puolen yön jälkeen sen sijaan olet innoissasi tassut ojossa odottamassa ulospääsyä ja suorastaan hyppäät käteen, jos sitä sinulle tarjoamme.

Meidän ihmisten vuorokausirytmi on hieman erilainen ja lisäksi meillä on velvollisuuksia, joiden takia joudumme heräämään aamulla aikaisin. Näiden velvollisuuksien ansiosta kuitenkin pystymme tarjoamaan sinulle ruokaa päivittäin ja puhtaita puruja. Kuten hamsteritkin, me tarvitsemme myös melko paljon unta. Näinollen meidän on siis mentävä iltaisin aikaisin nukkumaan emmekä voi viettää aikaa sinun kanssasi enää puolen yön jälkeen, vaikka toki haluaisimmekin tehdä niin.

Niinpä haluaisimme tehdä sinulle jonkinlaisen kompromissiehdotuksen. Kolmena iltana viikossa (torstai, perjantai, lauantai) voimme hoitaa ulkoilutuksesi myöhään, puolen yön tienoilla tai vähän sen jälkeen. Muina iltoina kuitenkin toivoisimme sinun olevan aktiivisesti haluamassa pois dunastasi jo vähän aikaisemmin, esimerkiksi klo 21-22 tienoilla. Voimme ulkoiluttaa sinut tällöin ja sen jälkeen saat touhuta dunassasi aivan mitä itse haluat, me menemme nukkumaan emmekä tule häiritsemään lukuunottamatta tilannetta, jossa saat senkaltaista melua aikaiseksi että pelkäämme sinun olevan karkaamassa.

Ehdotetulla järjestelyllä voisimme maksimoida sinun kanssasi vietetyn ajan emmekä tuntisi huonoa omatuntoa siitä, että riistämme sinut puoliväkisin dunastasi ulos, vaikkei sinua selkeästi vielä kiinnostaisikaan. Vastineeksi aikaisista herätyksistä voisimme tarjota näyttelylakkoa sekä harkitsisimme vakavasti jo muutenkin huonosti sujuneen laihdutuskuurisi lieventämistä. Toivomme että ainakin harkitsisit asiaa. Ilmoitathan päätöksestäsi meille ASAP.

rakkain terveisin,
molemmat omistajasi

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Sun täytyy varmaan laittaa dunan seinustalle lukujärjestys Loviisalle! Silloin neiti tietää milloin laittaa "herätyskellonsa" herättämään minäkin iltana.
-MUR-MUR-