15.10.10

Loviisan laihdutuskuuri

Loviisahan on ollut laihdutuskuurilla Hyvinkään näyttelyistä asti, jossa sitä pidettiin turhan tuhtina ja onhan se ollut meidänkin mielestä vallan hyvässä lihassa. Päivittäisillä punnituksilla seurataan neidin painoa ja sen kehitystä. Aluksi laihdutuskuuri sujui vähän takkuisasti, paino pyöri itsepäisesti siinä 200 gramman tienoilla, joskus vähän laskien, mutta yleensä heti seuraavana päivänä palattiin taas kakkosella alkaviin lukemiin.

Satumetsän ohjeiden mukaan kevensin kuivaruokaa, mutta se ei tuonut ainakaan pikaista hoikistumista. Sen sijaan tässä muutaman päivän aikana paino on ollut laskusuunnassa kun olen alkanut tarkkailla myös tuoreruuan määrää. Huomasin näet joku ilta sen, että kun olin pitänyt tuoreruokapaastopäivän Loviisalla, paino oli tullut alaspäin.
Ajattelin nyt vähentää päivittäin annettavan tuoreruuan määrää, ei enää kuppia täyteen vaan vain palanen tai pari. Monipuolisuutta yritän pitää yllä siten että tarjoilen eri päivinä eri kasviksia, en enää tunge yhdelle päivälle useampaa kuin ehkä kahta laatua tuoreruokaa. Tuoreruuan hukkaprosentti onkin pudonnut nollaan tämän jälkeen, koska Loviisa kantaa tarkasti kaikki ruuat varastoihinsa eikä seuraavana aamuna kuppiin ole jäänyt mitään.

Tänä iltana en ole Loviisaa vielä punninnut, mutta muutamana viime päivänä paino on ollut nätisti siinä 195 gramman tuntumassa. Jos saisin sen suunnilleen pysyvästi ehkä jonnekin 190 gramman tienoille, se voisi olla hyvä. Toki siinä auttaa myös liikunta ja Loviisa juoksentelee edelleen vaatehuoneessa likimain joka ilta.
(onneksi Loviisa ei tiedä että Hilma saa edelleen kaikki mahdolliset herkut joka ilta, mutta sen paino ei silti nouse...)

Ei kommentteja: