23.11.09

Elämää kahden hamsterin kanssa

Hilma-pieni-harmaa-karvapallonen on nyt viihtynyt meillä viikon verran ja tässä vaiheessa voin sanoa, että jos yhden hamsterin omistaminen ei aiheuttanut katastrofia, ei sitä ole aiheuttanut kahdenkaan hamsterin omistaminen.

Hilman hoito vie vähemmän aikaa kuin Katariinan, johtuen siitä, etten ole toistaiseksi ulkoiluttanut Hilmaa vaatekomerossa enkä muutenkaan. Kunhan sen kanssa nyt vielä vähän tutustutaan, taidan sisustaa sille ikioman puuhalaatikon. Ainakin kuvittelen, että voin sijoittaa puuhalaatikon tuohon työpöydän viereen ja voin samalla istua tietokoneella kun Hilma ulkoilee laatikossaan. Talvikko on sen verran pieni ja kömpelön oloinen, että luulen ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia päästä laatikosta karkuun omin neuvoin. Ellei se sitten ala jyrsiä sitä laatikkoa, mutta sen taas kuulee. Ei siis tarvitse lähteä iltaisin istumaan puoleksi tunniksi tai tunniksi vaatekomeroon Hilman takia, siellä saa istuskella Katariinan kanssa jo ihan omiksi tarpeiksi.
Minulla on myös edelleen suunnitelmissa hankkia Hilmalle 70*40-senttinen duna, nykyinenhän on 50*35 cm, joka sinänsä on riittävä, mutta eihän tilaa ole koskaan liikaa. Isompi duna tarkoittaa tietysti myös enemmän tilaa liikkua, jolloin ulkoiluttamisen tarve vähenee. Voi kunpa joku osaisi kertoa tuon Katariinalle, joka sinnikkäästi haluaa isosta dunastaan iltaisin pois-pois-pois, vaikka juuri olisi ollut vaatehuoneessa juoksentelemassa (lue: jyrsimässä) tunninkin verran... Kunhan ne pellonvuokrat nyt tulisivat, niin voisi lähteä shoppailemaan.

Ruokaa talvikko syö koko lailla vähemmän kuin syyrialainen, joten ruokalasku ei Hilman takia juuri suurene. Tuoreruokinta koostuu täsmälleen samoista aineksista kuin syyrialaisenkin, mitään erikoisherkkuja Hilmalle ei siis ole ostettu. Hilma sai Veeralta mukaan ison pussillisen Rapunzelin kuivaruokaa, jota hän on syöttänyt talvikoilleen ja siitä pussista riittää varmasti pitkäksi aikaa ruokaa. Rapunzeliin olen sekoittanut Prestigesin kääpiöhamsteriruokaa (josta olen napsinut enimmät väripallot pois) ja Rodo hamster mixiä. Kääpiöhamsterimuona on ostettu ihan vain Hilmaa varten, Rodoa syö Katariinakin.

Päivittäin tai ainakin joka toinen päivä tehtävä siivous meillä kattaa mökistä löytyvien pissojen, papanoiden ja ruokavarastojen siivoamisen sekä vedenvaihdon pulloon. Siinä ei kummankaan häkin kohdalla mene montaa minuuttia.

Voisin siis sanoa, että syyrialainen ja talvikko menee ihan siinä missä pelkkä syyrialainenkin, mutta asia ei ole ihan niin. Talvikon tai ainakin Hilman ehdoton plussapuoli on se, että sitä näkee hereillä päiväsaikaankin. Katariinaa on niin turha yrittää saada mökistään näkyville päivisin, mutta Hilma puuhailee omiaan melkeinpä mihin aikaan tahansa. Lisäksi Hilma on aivan mahdottoman suloinen!
Kuitenkaan kaksi hamsteria ei aiheuta mitenkään jättimäistä työkuorman tai rahankulun lisäystä. Luulen silti, että kahdella hamsterilla mennään nyt varmaan pidemmän aikaa, ei tässä ole tarvetta eikä mahdollisuuksiakaan (ei tilaa, ei häkkejä) hankkia sen enempää pikkuvipeltäjiä. Ehkä joskus voisi olla mielenkiintoista kokeilla talvikon tilalla cambelliä tai paria roborovskia. Syyrialainen täytyy kuitenkin olla, siitä mies on aivan varma.

Ei kommentteja: