29.12.09

Hilman kynsienleikkuu

En ole lainkaan muistanut kirjoitella tänne Hilman kynsien leikkuusta! Talvikoiden kynnet joko kasvavat nopeammin tai kuluvat hitaammin kuin syyrialaisten ja niiden kynsiä joutuukin leikkaamaan useammin. Veera antoi vinkiksi, että ihan tavalliset kynsisakset ovat paras väline kynsien leikkaamiseen. Veera leikkasikin Hilman kynnet, kun kävin hakemassa sen, mutta siitähän on jo aikaa, kynnet ovat kasvaneet ja olen joutunut itsekin tutustumaan kynsienleikkaamisen ihmeisiin.

Itse leikkaaminen on helppoa, vaikka kynsi onkin pikkuruinen. Eri asia on sitten se, miten pienen tassun saa pidettyä paikoillaan leikkaamisen ajan! Yritän yleensä leikata kynsiä silloin kun Hilma on juuri herännyt eli ei kauhean aktiivinen. Siitä huolimatta se kyllä räpistelee sen verran, että saan normaalisti leikattua kynnen tai pari ja sitten totean, että käpälät viuhtoo siihen malliin, että leikkaaminen alkaa olla jo vaarallista. Niinpä Hilmalla onkin tassuissaan lyhyitä kynsiä ja pidempiä kynsiä aina sen mukaan minkä varpaan olen onnistunut saamaan hollille.

1 kommentti:

jantta kirjoitti...

Kynsien leikkaaminen onkin luku sinänsä :) Meillähän Hilma Talvikko menehty kesällä ja nyt on cambellejä kaksi. Tiuhti ja Viuhti. Vielä en oo leikannu niiltä kynsiä. Tarkastin just eilen. Olivat vielä hyvän mittäiset. Ernestiltä, syrkki, olen joutunut leikkaamaan yhden ainoan kerran. Ikää hällä jo 2v 3kk. Taavi, Ernestin kaksoisveli, kuoli joulun jälkeen.