16.2.10

Hamsterin ikääntyminen

Ystävänpäivänäyttelyn arvostelut kertoivat tylyllä tavalla sen, että meidän Katariina ei ole enää ihan nuori hamsteri. Hamsteri on parhaimmillaan suunnilleen puolen vuoden ikäisestä vuoden ikäiseksi ja Katariinahan on jo toisella vuodellaan.
Itse asiassa reilun parin kuukauden kuluttua se näyttelyiden ulkomuotoluokassakin kuuluisi jo veteraanisarjaan! Syyrialaisilla avoimen ja veteraaniluokan raja menee 16 kuukaudessa ja Katariinahan "täyttää" sen verran 28.4.2010.

Tuntuu jokseenkin hämmentävältä, että meidän pikkuinen Katariina on jo hyvinkin keski-ikäinen hamsteri. Vastahan se meille tuli vähän vielä keskenkasvuisena poikasena! Mutta ei vanheneminen kuitenkaan tarkoita mitään katastrofia, hyvällä tuurilla Katariina elää vielä vuoden päivät tai jopa enemmänkin. Todennäköisesti ja toivottavasti se pysyy vielä pitkään pirteänä ja terhakkana, vaikka vähän ehkä hoikistuisikin ja turkki menettäisi parhaan teränsä.
Mietin tuossa, että jos Katariina pysyy nyt tällaisessakin kunnossa kuin se nyt on, se saattaa olla veteraaniluokissa varsin luja vastus kelle tahansa. Tosin ainakaan Lempäälän veteraaniluokassa ei lopulta ollut kuin yksi varsinaisen veteraani-iän ylittänyt hamsteri. Niin vanhoja hamstereita ei paljon enää näyttelyissä käytetä eivätkä ne yleensä pärjää ulkomuotoarvosteluissa nuorempia kilpakumppaneitaan vastaan. Kuitenkin aina tai ainakin lähes aina valitaan luokkavoittajien ja parhaan nuoren hamsterin lisäksi myös paras veteraani.

Ei kommentteja: