14.2.10

PiNan ystävänpäivänäyttely: minä voitin, Katariina ei

Tänään oli siis Lempäälässä Pirkanmaan Nakertajien jyrsijänäyttely. Hamsteripikavuoro starttasi aamulla jo hyvissä ajoin täältä Hervannasta ja bensa-aseman, Jankan ja Ylöjärven kautta pääsimme hyvissä ajoin ja ilman kommelluksia näyttelypaikalle. Auto oli todellakin täynnä, hamsterikasseja oli takakontissa, penkillä, sylissä, jaloissa... Olen kiitollinen, että olin itse kuski ja sain siis istua aika tilavasti.
Kuten kirjoitin aiemmin, paikalla oli hamstereiden lisäksi muitakin pikkujyrsijöitä sekä kaneja. Ajattelin, että tulisi olemaan ihan mielenkiintoista katsella niitäkin päivän mittaan. Niinhän minä luulin...

Katariina kuitenkaan ei pärjännyt tällä kertaa kovin hyvin ulkomuotoluokassa ja lemmikkiluokassakin oli monta parempaa kilpakumppania. Ulkomuotoluokan arvostelu oli tällainen:
Pää, silmät, korvat: pää ok, korvat kuivat, silmät ok
Tyyppi: tarvitsee lihaksia
Koko: hyvä
Perusväri, merkit, kuvio: rikas mutta epätasainen väri, tikkausta puuttuu, himmeät poskimerkit
Turkki: ohut erityisesti lonkissa, ei palaudu
Kunto: lihakseton
Luonne hyvä ja lisämainintana "lovely"
L1-maininta kuitenkin tuli, kokonaisarvosanaksi "hyvä" ja tuomari oli siis Susan Washbrook (GB). Aika tavalla siis sitä samaa rataa, mitä Katariina on muistakin näyttelyistä saanut arvosteluiksi, ilmeisesti kuitenkin ikä syö ja talvi (lämmitys = kuiva ilma) syövät tuota turkin kuntoa ja ikä myös lihaksia.

Lemmikkiluokassa tuomarina oli Saana Kankare ja arviointi näytti tältä:
Turkki: iho hilseilee, turkki hieman eloton
Yleiskunto: erinomainen massa
Korvat, silmät, hampaat: hampaat ok, korvat puhtaat. Haaveilevat silmät
Kynnet: ok
Käsiteltävyys: oikein miellyttävä käsitellä. Luottavainen hamsteri
Yleisvaikutelma: Ahne hamstraaja (meinasi syödä palkinnot pöydältä :) ) [niin sitä pitää, Katariina!]
Yleisarvosanana jälleen erittäin hyvä.

Lemmikkiluokan taso oli kuulemma erittäin korkea tällä kerralla ja sijoitusten saamiseksi olisi kaiketi pitänyt saada se erinomainen arvosanaksi. Niinpä Katariina ei saanut sijoitusta lainkaan, mutta jonkin kunniapalkinnon kuitenkin. Valitettavasti minulta meni hieman ohitse, että mistä se pieni ruusuke ja herkkupussi oikein tulivat, mutta joka tapauksessa ei tarvinnut tälläkään kertaa tulla tyhjin käsin kotiin.
*edit* Aivan totta, se palkintohan oli KUMA käsiteltävyydestä.

Myös Katariinan emo Pai oli paikalla ja näin sen nyt ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun, kun kävimme Katariinan hakemassa. Pai oli lyhytkarvaisissa standardisyyrialaisissa paras veteraani (jos tosin myös ainoa) ja sai sen takia ruusukkeen ja ruokapalkintoja.

Minä en todentotta ehtinyt katsoa Katariinan perään näyttelypäivänä, saati sitten mitään muita eläimiä tai edes valokuvata hamstereita missään. Minulla oli muuta puuhaa! Aamulla ennen tuomarointien alkamista satuin juuri luumuilemaan sopivasti, kun järjestäjät puhuivat, että brittituomareilla ei ole sihteereitä, koska on tullut joitain peruutuksia. Koska sihteeerin pitäisi sekä ymmärtää että puhua kohtuullisen hyvin englantia, ei sihteerin hankkiminen ollut ihan läpihuutojuttu. Minä kysyin siinä sitten, että puhun ja ymmärrän kyllä englantia ihan kohtalaisesti, mitä muuta sihteerin pitää osata. No vähän hamsterisanastoa sekä suomeksi että englanniksi sekä täyttää kaavakkeet, ei varsinaisesti mitään ydinfysiikkaa siis.

Niinpä istuin koko päivän Susanin sihteerinä! Koko päiväksi oma istuin sekä "työläisille" tarjoiltu lämmin lounas ovat hamsterinäyttelyissä melkoinen lottovoitto, sanoisin. Ja lisäksi sihteerinä toimiminen oli todella, todella mielenkiintoista.
Susan tuomaroi lyhytkarvaiset ja koestandardisyyrialaiset sekä talvikot, joten opin aivan mielettömästi näiden näyttelyarvostelusta. Minunhan piti koko ajan tietää täsmälleen, mitä kirjoitan arvostelukaavakkeeseen suomeksi vaikka tuomari hoiti arvostelun englanniksi. Monta kertaa minun piti tietysti esittää tarkentavia kysymyksiä, että mitä hän tarkoittaa jollain termillä ja että onko jokin mainittu piirre hyvä vai huono.
Aluksi haastavinta oli se, että itse puhuin englantia, tuomari puhui englantia, mutta minun piti kuitenkin kirjoittaa asiat ihan suomeksi arvostelukaavakkeeseen. Tietysti asiaa helpotti se, kun ajan mittaan termit selvisivät, mutta silti monet kerrat tahtoi kaavakkeeseen tulla kommentit englanniksi. Pahoittelen siis kaikkia sotkuja, joita kirjoittamistani arvostelukaavakkeista löytyy. Ja myös käsialaa, mutta siinä vetoan tähän.
Näin siinä ohessa tietysti kaikki tuomaroidut hamsterit ja varsinkin talvikoiden puolella oli muutamia aivan ylimaallisen suloisia otuksia. Muutaman suloisen helmiäisvärisen talvikkonaaraan olisin mieluusti pannut taskuuni ja vienyt kotiin :)

Päivä oli pitkä ja raskas, mutta mielenkiintoinen, aivan hirvittävän mielenkiintoinen. Kiitokset kaikille järjestäjille, varsinkin ruuasta ja muista järjestelyistä. Niin ja kiitos myös kaikille kyytiläisille, auton kaikki tila tuli hyvin käytettyä ja toki sitä mieluummin ajaa niin että on muitakin autossa kuin että ihan yksikseen. Ja jos joskus tulevaisuudessa on tarvetta sihteereille, joko suomen- tai englanninkielisille tuomareille, niin olen kyllä ihan vapaaehtoinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katariina sai kuman käsiteltävyydestä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vai on Katariinalla HAAVEILEVAT silmät,miten hauskasti sanottu!
-MUR-MUR-