3.2.10

Puuronpurijat

Lueskelin joutessani muiden hamstereiden ruokinnasta juttua ja Katariinan edesmenneen isän omistaja kertoi keittävänsä nykyisille hamstereilleen puuroa usein. Yleensä kaura- tai ruispuuroa, joskus jotain muutakin. Puuroon voi sekoittaa sitten kaikenlaista muuta: keitettyä riisiä, pastaa, mysliä, siemeniä, kasviksia, leseitä, kasviöljyä, soijarouhetta ja mitä nyt muuta löytyy.
Meiltä löytyi kaapista kaura-ruis-hiutaleita ja koska valmis puuro tulee jo kolmen minuutin keittämisellä, päätin kokeilla antaa vähänsen puuroa Katariinalle ja Hilmalle. Keitin maailman pienimmän annoksen puuroa veteen, koska kaapissa ei sattumoisin ollut maitoa. Terästin puuroannokset sekoittamalla niihin kuivattuja hedelmiä, auringonkukansiemeniä ja alfalfa-ituja. Ja sitten tarjoilemaan herkkuruokaa hamstereille.

Nuo mainitut idut olivat Karamellin suosikkiruokaa, mutta Katariina ei suostu niihin koskemaan. Nytkin puuro muine lisukkeineen kelpasi, mutta idut on nypitty tarkkaan pois kupista. Siinä on muuten ollut askartelemista!
Hilma sen sijaan on syönyt ituja, mutta puuroon se ei ole suostunut koskemaan. Edes rakastamiaan auringonkukansiemeniä se ei ole nyppinyt puurosta vaan annos on tänä aamuna aivan yhtä koskematon kuin se oli illalla, kun laitoin kupin häkkiin.

Ruokinnasta puheenollen, Satumetsän Niina sivusi sitäkin aihetta viime lauantaina pitämässään hamsteri-esitelmässä. Hän kertoi, että hamstereiden proteiinilähteenä maitotuotteet ovat suositeltavampia kuin liha. Selitystä tähän en muista, mutta eipä minulla ole minkäänlaista syytä epäillä niin pitkäaikaisen hamsteriharrastajan tietoja. Maitotuotteet olisivat terveellisiä myös kalsiuminsaannin kannalta.
Täytyy alkaa siis tarjoilla noille meidän nirsoille useammin maitotuotteita. En ole kovin paljon niitä tarjonnut, koska menekki on vähän huononlaista, varsinkaan Katariina ei oikein ole innostunut kermaviilistä tai raejuustosta tai muusta sellaisesta.
Lihahan on Katariinan suosikkiherkkua, mutta emme ole sitä tähänkään asti tarjoilleet sille kovin usein, pienen murenan viikon tai parin välein. Luulen, että Katariina kyllä tulee jatkossakin saamaan silloin tällöin lihaa, noin niinkuin hemmotteluna. Hilmaa ei liha taas kiinnosta, joten sitä ei lihaton dieetti haitanne. Ja aina joskus sekin saa nakerreltavaksi kissojen/koirien kuivaruokaa.

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kermaviili ja maustamaton jugurtti kelpaavat meillä kaikille hamsuille ja hiirillekin. Kokeilepa sekoittaa maitotuotteet esimerkiksi piltteihin, silloin varmaan kelpaa paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tekisi puurot ja maitotuotteet hyvää myös hamsujen emännällekin!!Noin niinkuin kalsiumin ja kuitujen takia.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän emäntä tiedä asian itsekin:)
-M-