13.2.12

Näyttelysihteerin survival kit

Teoriassa hamsterituomarin sihteerin ei tarvitse tuoda näyttelyihin mitään muuta kuin itsensä (vrt. oma hamsterinäyttelyissä), mutta jonkinasteinen kokemus on osoittanut, että muutamia juttuja kannattaa kyllä pakkailla mukaan:
- kyniä, mielellään sellaisia kyniä, joilla on hyvä kirjoittaa. Mielellään myös pari varakynää, siltä varalta, että joku tarvitsee tai oma kynä alkaa temppuilla.
- paperia, parasta olisi ehkä A4-kokoinen ruutupaperi, mutta mikä tahansa kelpaa, jos siitä on puutetta. Olen joskus raapustanut käsin tuomarille eläinlistaa, kun se oli jäänyt uupumaan ja joskus ei ole ollut arvostelukaavakkeita tarvittavaa määrää, jolloin on sitten tehty puhtaalle paperille arvostelu.
- teippi, siitä on aina huutava pula, kun pitää numerolappusia kiinnittää boksien kansiin ja roskasäkkejä tuomaripöytien reunoille. Hyvä idea on kirjoittaa teippirullaan oma nimi, niin se saattaa kierroksen jälkeen päätyä takaisin alkuperäiselle omistajalleen.
- sakset, näitäkin kaipaillaan aina silloin tällöin.
- paperinenäliinoja, erilaisia yllättäviä tarpeita varten. Tuomaripöydillä yleensä on ainakin muutama siivu käsipaperia ja buffetissa talouspaperia, mutta aina se ei riitä. Nenäliinoilla on pyyhitty muun muassa pöydälle kaatuneita kahveja ja kaniluokan assistentin käteensä saamaa haavaa.

Minulla alkaa olla pahimmoista näyttelykuumetta menossa, koska ensi lauantaina on se pitkään ja hartaasti odotettu Tampereen näyttely, johon Loviisa päättää näyttelyuransa ja toivon mukaan saamme matkaan pikkutalvikon (ai niin, pitäisi hakea lisää purua). Onnistuin taas tunkemaan itseni sihteeriksi, mutta toisin kuin aiemmin kirjoitin, en olekaan lemmikkikääpiöiden sihteeri vaan campbellien, kiinareiden ja ei-standardirobojen sihteeri. Niitä tulee taas tuomaroimaan Sebastian Ruotsista, kuten oli Hyvinkään Grand Galassakin.

Ei kommentteja: