14.4.09

Nettisivustojen helmi

Olen taas lueskellut (kenties jo hieman liikaakin?) Satumetsän nettisivuja. Tuo on kyllä mielestäni eräs parhaista hamsterisivustoista, mihin olen tähän mennessä törmännyt, ellei peräti selkeästi paras. Satumetsän hamsterien kasvattaja liikkuu myös Hamsteriyhdistyksen foorumilla asiantuntijana ja on muutaman kerran vastaillut kysymyksiini.

Sivuilta todella paistaa joka käänteessä, että omistaja on ollut hamsterien kanssa tekemisissä pitkään ja kokemusta riittää. Erityisen hyvin tämä tulee ilmi Artikkeli-osion "Hamsterin hankkiminen"- ja "Hamsterin valinta LK/PK"-teksteistä.
Ensimmäisessä on vertailtu eri hamsterilajeja keskenään, mitä plussaa ja mitä miinusta niissä on. Tämä olisi ehdottomasti sellainen sivu, joka jokaisen hamsterin hankintaa suunnittelevan tulisi lukea, hoito-ohjeiden lisäksi tietenkin.
Toinen teksti on sitten niille, jotka ovat päätyneet syyrialaiseen, mutta pähkäilevät karvanmitan ja sukupuolen kanssa. Tuolla on niin osuvasti sanottu syyrialaisnaaraista:
Naaraat ovat usein uroksia kekseliäämpiä. Niillä on omia pieniä "projekteja" joille saa nauraa. Jos persoonallinen luonne on plussaa, etkä kyllästy
pieneen tuittuiluun tai nakertamiseen - ota naaras!

Minulla ei ole kokemusta uroksista, mutta Karamellin ja Katariinan touhuja seurailleena kyllä allekirjoitan tuon kyllä ihan täysin, samoin kuin aiheeseen liittyvän kekseliäisyyden. Molemmat ovat olleet kyllä yksiä pikku-vintiöitä, Katariina varsinkin, Karamelli oli huomattavasti rauhallisempi ja leppoisampikin tapaus, varmaankin ikänsä takia. Toisaalta olisi kyllä joskus kiva tutustua myös uroksiin ja niiden luonteeseen.

Ilmoitin kyllä jo miehelle (siis ilmoitin, en kysynyt hänen mielipidettään, koska se tiedetään jo etukäteen hieman vastahakoiseksi), että hankin jossain vaiheessa kyllä kääpiöhamsterin tai kaksi. Asiasta ei neuvotella. Talvikko ja roborovski ovat tuon "Hamsterin hankinta"-sivun perusteella ykkössuosikit, talvikon kiilatessa niukkaan johtoasemaan. Helmiäissafiiri tai helmiäisnormaali eli käytännössä melko tavalla valkoinen karva tummalla tikkauksella olisi toivelistalla, vaikka nättejä nuo normaali ja safiiri ovat ilman sitä helmikuviointiakin.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei! Olen siis se jolta ostitte Katariinan. Meillekkin tuli tossa perjantaina talvikko ja se on kyllä niin ihana, että suosittelen lämpimästi! Meijän Manteli on normaali.

Sirpale kirjoitti...

Sepä hienoa, onnea uudelle tulokkaalle! Olisi hauska tietää, miten talvikko poikkeaa luonteeltaan, käytökseltään ja hoidoltaan syyrialaisista, joten saatanpa laitella postia jotain kautta.