4.4.09

Päivän kuulumiset

Tänään kävi pieni vahinko kun olin juoksuttamassa Katariinaa vaatehuoneessa. Katariinan tarkoitus on päästä vaatehuoneestakin pois, joten usein se on vimmaisena jyrsimässä ovea. Koska tällaista harrastusta ei tueta, olemme yrittäneet värkkäillä jotain estettä ettei se pääsisi oven kimppuun, mutta vähän huonolla menestyksellä. Tänään vuorossa oli vanha lakana, jonka olen lahjoittanut Katariinalle revittäväksi. Se oli mytättynä oven eteen, mutta osasihan tuo pieni sen alle kaivautua.
Sitten tein virheen: pidin kättäni ovenkulmassa, siinä mihin Katariinan pakkomielteinen jyrsiminen eniten kohdistuu. No arvaahan sen miten siinä kävi: sain pikkurilliini kunnon pureman, ilmeisesti aika syvän, koska verta vuoti melko iloisesti. Saa nähdä miten käy, puhdistin sen kyllä, mutta jos se on syväkin niin sinne saattaa jäädä jotain pöpöjä.

Laajennamme pikkuhiljaa Katariinan ruokavaliota, se on tutustunut jo omenaan, keitettyyn riisiin, pariinkin erilaiseen vauvanruokamössöön, juustoon, ituihin, eilen parsakaaliin ja tänään se sai pienen palasen banaania. Näiden lisäksi se saa jo kotoaankin tuttuja juttuja, kuten porkkanaa, kurkkua ja salaattia. Harvoin siltä on jäänyt tuoreruokaa syömättä, melkein kaikki on tähän mennessä kelvannut.
Koska Katariina on aika tuhdissa kunnossa, emme tarjoile sille lainkaan ylimääräisiä pähkinöitä tai siemeniä, jotka ovat rasvaisia. Siemensekoituksessa (Supa) on jonkin verran maapähkinää ja auringonkukansiemeniä, niitä en ole nyppinyt pois ainakaan toistaiseksi. Siemensekoitus koostuu pääasiassa Supasta, mutta sekoittelen yleensä joukkoon myös pienen määrän Harry Hamsteria, jos tosin siitä ainakin jätän pois suurimmat maapähkinät. Sen lisäksi lisään siemensekoitukseen vähän kuivattua omenaa, ananasta ja porkkanaa ja joskus rusinoita.
Tarvisi punnita tuo pieni joskus...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh... mitenkäs tuonkin epelin punnitset kun ei veijari pysy paikallaan hetkeäkään?
-M-