5.5.09

Ruokavalioon taas lisää juttuja

Viime aikoina Katariinalle on vähitellen esitelty uusia tuoreruokia. Kesäkurpitsa, kukkakaali ja luumu ovat osoittautuneet kelvollisiksi, sen sijaan herkkusieni jäi ainakin eilen kuppiin koskemattomana. En huomannut tänä aamuna katsoa, mitä Katariina oli jättänyt syömättä, nostin vain kupin pois häkistä.
Katariina on saanut viime viikolla lihaa ja lihapitoisia mössöjä aika monta kertaa, joten tämä viikko pidetään kasvispitoisempana. Tänään voisi olla peräti paastopäivä, ts. ei tuoreruokaa, siemensekoitusta vain. Keitettyä riisiä ehkä voisin ottaa pakastimesta sulamaan, jos sitä tarjoilee joku päivä.

Meidän pakastina alkaa näyttää kohtuullisen mielenkiintoiselta. Jääkuutiorasiassa on keitettyä riisiä, ylimmältä hyllyltä löytyy tuhoton määrä pikkuisia nyyttejä. Monissa on vauvanruokaa ruokalusikallinen tai vähän vajaa, mutta sunnuntaina lasagnenteon ohessa laitoin pakkaseen myös muutaman pikkuköntin jauhelihaakin. Ostin myös ennen vappua yhtä sorttia vauvanruokaa, jotain joka piti sisällään perunaa, pastaa ja kanaa. Katariina söi sitä mielihalulla ja sitäkin löytyy pakkasesta, yhdestä purkista riittää moneksi kerraksi meidän "vauvalle". Se purkki taitaa olla vielä tallessa, joten täytyy kotona katsoa, mitä se tarkemmin ottaen oli.

Ei kommentteja: