24.7.09

Näyttelyvahvistus on tullut!

Tänään tuli sähköpostiin näyttelyvahvistus, Katariina on siis mukana 2.8. Tampereella järjestettävissä Suomen Hamsteriyhdistyksen näyttelyissä! Nyt siis saa ihan luvan kanssa jännittää.
Koestandardiluokkaan on ilmoitettu vain 5 hamsteria, kun lyhytkarvaisten standardiluokassa on 34 ja pitkäkarvaisten standardiluokassa 33 hamsteria. Ei-standardiluokassa on 8 hamsteria. Odotan mielenkiinnolla, että mitä kummia värejä ei-standardiluokassa oikein onkaan! Kaikkien syyrialaisten tuomari on Heidi Harju.
Katariina on ilmoitettu siis toistaiseksi vain ulkomuotoluokkaan, ei lainkaan lemmikkiluokkaan. Siihen voi ilmoittautua näyttelypäivänä vielä paikan päälläkin, mutta ehkä jätän lemmikkiluokan kuitenkin väliin. Joskus myöhemmin syksyllä järjestetään Pirkkalassa Pirkanmaan Nakertajien näyttely, johon tulee lemmikkiluokka myös hamstereille.

Joka tapauksessa näyttelypaikalla (Lindforsinkatu 1, nuorisotila Kupoli) tulee olla näyttelyaamuna viimeistään 9.30. Arvostelut alkavat kymmeneltä. Hamsterit tuodaan paikalle kuljetuskopeissa, joiden suosituskoot on annettu SHY:n nettisivuilla. Syyrialaisille suosituskoko on ns. L-koko, 20*30*20 cm. Olen tilannut Katariinalle tämänkokoisen kuljetusboksin. Onhan tuo nykyinenkin samankokoinen, mutta SHY:n foorumilta olen lueskellut, että tuomareille helpompi on sellainen kuljetusboksi, jonka kannelle saa hamsterin katsottavaksi. Boksi onkin jo postissa, täytyy hakea se ensi viikolla.

Boksiin tulee laittaa puruja ja vähän ruokaa, erityisesti tuoreruokaa, jotta hamsteri ei kuivu päivän aikana. Myös vessapaperisuikaleita ajattelin laittaa, Katariina kuitenkin yrittää varmasti nukkua jossain vaiheessa, niin on sitten petiainekset valmiina. Mukaan ajattelin ottaa lisäruokaa sekä juomapullon.

Näyttelypaikalla myydään myös hamsteritarvikkeita sekä kasvattajat (ja varmaan muutkin) voivat tuoda sinne myytäviä hamstereita. Kiusauksia on siis paljon! SHY on mukana omine tuotteineen ja jakaa myös hamsteriesitteitä. En ole ihan varma, onko näyttelyyn yleisöllä vapaa pääsy, mutta mielestäni olin jostain lukevinani niin. Mutta ilmaista tai ei, niin yleisö on varmasti tervetullutta katsomaan hamstereita ja ennen kaikkea saamaan tietoa, jos vaikka oman hamsterin hankinta on suunnitteilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä suosittelisin menemään myös lemmikkiluokkaan, Katariina kun on niin loistokunnossa ;)