21.10.09

Hamsteri ja sen logiikka

Vaasan näyttelyreissulla tuli puhuttua hamstereiden käyttäytymisestä noin yleisesti ja sain huokaista helpotuksesta: Katariina ei ole yhtään sen pököpäisempi kuin lajitoverinsa. Lopputulos keskustelusta oli se, että hamstereita on mahdoton pitää tyytyväisinä, niillä on aina suuremmat suunnitelmat kuin mitä omistajaparka arvaakaan.
Ensinnäkin se, että Katariinalla on iso häkki (95*55 cm) ja paljon virikkeitä, on juoksupyörää, siltaa, pahvitunneleita, paljon puruja, ruokaa ja sen semmoista. Ja silti se ajoittain jyrsii dunansa kaltereita! Joo, ihan normaalia. Mikään ei koskaan riitä, hamsteri haluaa aina isompaa ja parempaa.

Sitten kun kaltereita vimmaisesti jyrsinyt pikkuotus otetaan pois häkistään ja päästetään juoksemaan lattialle, se luonnollisesti menee huoneen nurkkaan nukkumaan! Tai kuten Katariina, vaatehuoneessa se jyrsii pahvilaatikoita eikä aina juuri edes juoksentele, vaikka sielläkin olisi kaikenlaista tutkittavaa ja kiipeiltävää. Ei, Katariina kiipeää pahvilaatikkoon ja alkaa jyrsiä itseään sieltä ulos. Tai sitten Katariina haluaa vaatekomerostakin pois! Se melkein aina sinne päästessään tekee lenkin pitkin seinänvierustoja, jospa tällä kertaa sinne olisi ilmestynyt jokin pakoon sopiva kolo. Koska tällaista ei löydy, linnoittautuu se sitten oven eteen jyrsimään ovea. Tai yleisemmin niitä pahvilaatikoita siinä oven edessä.
Oli helpottavaa kuulla, että muut, paljon kokeneemmat hamsterinomistajat törmäävät samoihin juttuihin.

Ei kommentteja: